Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK
Save 67%

Islandski čudež omega-3

Cover:
Language:
Published:
List price: 12,10 
4,00 
You save: 8,10 € (67%)
In stock
9789616005593
+
Add to wish list
Skoraj neverjetno je, da lahko eno samo hranilo tako veliko doprinese k zdravju. Prav zato sta avtorja dodala naslovu besedico čudež, čeprav v knjigi ni niti besedice o kakem čudežu, marveč o trdnih znanstvenih dejstvih, kako je mogoče z maščobno kislino omega-3 temeljito izboljšati zdravje. Starejši bralci se verjetno še spominjajo, kako so morali vsak dan popiti žlico ribjega olja. Bilo je grozno... Danes je takšno olje v kapsulah, če že ne moremo pojesti dovolj maščobnih kislin omega-3 v ribah ali lanenem semenu. Narava je poskrbela, da je največ te žlahtne učinkovine v najcenejših ribah in najcenejšem semenu.
Ameriška avtorja, zdravnik in naturopat, dokazujeta, kako pomembna je maščobna kislina omega-3 za dolgo zdravo življenje in kako varuje pred boleznimi srca, rakom, sladkorno boleznijo, artritisom, prezgodnjim staranjem in nevarnimi vnetji, pa tudi kaj pomeni za nosečnice, sladkorne bolnike, astmatike in otroke s sindromom motene pozornosti.
Pri vseh svojih trditvah se avtorja opirata izključno na strokovna dognanja in dejstvo, da na splošno jemo preveč, a zaužijemo premalo koristnih esencialnih maščobnih kislin. Posebno poglavje sta namenila nasvetom, kako naj bi izbrali dobro laneno in ribje olje, saj menita, da pojemo premalo rib in semen in da je smotrno poseči ob pametno izbrani hrani tudi po dodatni maščobni kislini omega-3 v obliki prehranskih dodatkov.

No posts found

Write a review

Similar