Joga uživanja hrane

Opustite diete in dogme ter negujte svoj naravni jaz

Katera dieta je prava? Komu lahko zaupamo? Katerim virom informacij naj zaupamo?

Pozabimo na tesnobo izbir: Joga uživanja hrane predstavi povsem nov pristop, pot do zaupanja vase in raziskovanje sebe.

Ocenite izdelek
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
16 x 23 cm
Prevajalec:
Strani:
180
Vezava:
19,00 
Na zalogi
9789617205213
+
Dodaj na seznam želja

Joga uživanja hrane je izčrpen in navdihujoč priročnik, ki ponuja izvirne vpoglede v fizične in duhovne funkcije sladkorja, maščob, mesa ter drugih živil. Obravnava postenje, diete, predelavo hrane, moč volje in globlja načela skrbi zase. Knjiga se obrača na višjo avtoriteto — vaše lastno telo — in razkriva, kako dostopati do njegovih modrosti ter jim zaupati.

Ta knjiga ponuja alternativo: radostno in negujoče prehranjevanje, usklajeno z resničnimi potrebami telesa in duše. Predstavlja povsem nov pristop, pot do zaupanja vase in raziskovanja svoje biti. Ne narekuje, kaj smete jesti in česa ne smete. Še več, spodbuja vas, da lahko jeste prav vse, a ljubeče in spoštljivo do sebe in okolja.

"Koristi Joge uživanja hrane ne temeljijo na samoodrekanju, temveč na neobrzdanem, vznesenem uživanju v hrani." 
Charles Eisenstein
"Poslani smo na ta svet, da s svojo energijo oživljamo, polnimo in navdihujemo vse, česar se dotaknemo. Kuhinja pa je naš primarni peskovnik, kjer lahko treniramo to transformacijo, ki je lastna le človeku."
Sanja Lončar
"Hvalevredno je, da o odnosu do hrane razmišljajo in pišejo takšni misleci, kot je Charles Eisenstein, saj s tem pritegnejo k lepšemu odnosu do sebe in do hrane ter do sveta tudi tiste, ki še niso razmišljali v tem duhu. Ne pozabimo: za vse je najbolj primerna hrana, ki jo pripravimo z ljubeznijo."
Mitja Bitenc

O avtorju:

Charles Eisenstein je priznan predavatelj in avtor, ki se osredotoča predvsem na teme civilizacije, zavesti, finančnih tokov ter človeške in kulturne evolucije. Za svoje delo in literarne prispevke prejema večinoma zgolj prostovoljne prispevke.

Je avtor več knjižnih uspešnic, mednarodno prepoznaven pa je postal leta 2007, ko je izdal svoje temeljno delo Vzpon človeštva (Ascent of Humanity, 2007). Diplomiral je na Univerzi Yale iz matematike in filozofije, ter devet let preživel na Tajvanu, kjer je deloval tudi kot prevajalec iz angleščine v kitajščino. Ima štiri sinove in z družino prebiva na Rhode Islandu.

Od leta 2023 je svetovalec ameriškega demokratskega predsedniškega kandidata Roberta Kennedyja mlajšega. Življenje je posvetil soustvarjanju bolj čudovitega sveta, ki ga v svojem srcu čutimo, da lahko obstaja, kar je tudi naslov ene od njegovih knjig. Na tej poti mu v predani hvaležnosti pridružujemo tudi soustvarjalci prevodov in izdaj njegovih uresničljivih vizij ter strategij v Sloveniji.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki