Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Joga zelišč

Language:
Published:
24,90 
In stock
9789616372794
+
Add to wish list

Da bi lahko razumeli ajurvedski pristop k zeliščem, moramo razumeti osnovni sistem ajurvede, ki je popolna zdravilska znanost in vključuje fizične, psihološke in duhovne vidike življenja. K zeliščem pristopa skozi znanost o njihovi energijski vrednosti. lastnosti rastlin sistematično opisuje glede na okus, elemente, ogrevalne ali hladilne učinke, učinek po prebavi in druge posebne učinkovine.

Joga zelišč z vidika ajurvede temeljito razlaga najbolj uporabljena zahodna zelišča in opisuje njihove energetske sestave, predstavljena pa so tudi kitajska in posebna ajurvedska zelišča.

Zelišča uporabljamo kot "posebna hrana", ki služi odstranjevanju presežkov in krepitvi primanjkljaja. Njihovo osnovno delovanje je spodbujanje točno določene organske funkcije. Bolezen ne nastopi kot naključen pojav, temveč ima točno določene vzroke. Je neravnovesje energije živcev, ognjene energije in hranljive energije.

No posts found

Write a review