Kadilo beli žajbelj - Yerba santa, mali zvitek

Ocenite izdelek
7,20 
Na zalogi
4250209853808
+
Dodaj na seznam želja
Kadilni zvitek beli žajbelj in yerba santa
Druga imena: Salvia apiana in Eriodictyon californicum
Velikost: cca 10 cm

O belem žajblju in yerbi santi

Sveti rastlini ameriških indijancev sta znani po svojih zdravilnih močeh in uspevata v Kaliforniji ter severnem delu Mehike.

O vonju

Mešanica žajblja in balzamičnega vonja yerbe sante je bogat in očiščujoč.

O učinkih

Naravno kadilo belega žajblja in yerba sante je idealno za zaščito in čiščenje energij - svojih in tistih iz našega okolja. Beli žajbelj velja za intenzivno čistilno zelišče in se uporablja za čiščenje in blagoslavljanje. Njegov vonj je močan a prinaša čisto pozitivno energijo. Zato se uporablja za odganjanje zle energije in čiščenje zavesti. Yerba santa pomeni sveto zelišče; ima prijetno in ljubečo energijo, ki preobraža neharmonične sile. Velja za prinašalca svetlobe, ki polepša vzdušje in privablja mir. Ima fino, dišečo aromo. Idealna kombinacija za čiščenje hiše in avre.

Tradicionalna uporaba

Kadilni svitki zelišč, ki se uporabljalo že od antičnih časov, so tako blizu naravi, kot je ostala indijanska kultura Severne Amerike vse do danes. Ker se rastline skoraj vedno uporabljajo takšne kot so bile nabrane, ohranijo moč in lahko pomagajo obnoviti povezavo ljudi z živalskim, rastlinskim in mineralnim kraljestvom. Zlasti v puščavah na zahodu ZDA in v skalnatih gorah je veliko različnih rastlin. Dim svetih zelišč so Indijanci Severne in Južne Amerike že zgodaj uporabili za prečiščevanje zraka.

Način uporabe

Prižiganje kadil je osebni obred in molitev. Kadilo vedno prižigamo z leseno vžigalico in ne z vžigalnikom. Žajbelj potrebuje za dimljenje dovolj zraka. Kadilni svitek prižgemo, počakamo, da zagori in ugasnemo ogenj. S tlečim svitkom zamahnemo po zraku, če želimo, da se bolj dimi. Z dimom očistimo avro ali prostor ter prezračimo.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje