Kadilo Boswellia sacra - rumeno-bela bosvelija Oman - Superior Hojari 25g

Ocenite izdelek
Proizvajalec:
Vsebuje:
25g
13,00 
Na zalogi
23351
+
Dodaj na seznam želja

Kadilna smola: bosvelija iz Omana - zelo visoka kakovost!
Neto: 25 g
Botanično ime: Boswellia sacra
Druga imena: olibanum ali frankincense iz Omana, rumeno-beli Hojari, Superior Hojari, silver frankincense
Nahajališče: regija Dofar v Omanu

Kaj je Boswellia sacra?

Boswellia sacra iz Omana velja za najčistejšo kadilo na svetu in je med vsemi sortami najbolj iskana (in najdražja).
To je smola najmlajših dreves iz družine Burseraceae, iz katerih pridobivajo smolo v puščavi Dofar. Drevo raste v skalnatih in suhih regijah, kjer se spopada z izzivi pomanjkanja vode in ekstremnih temperatur. 
Ima najfinejšo aromo od vseh smol bosvelije ali frankincense. Prav takšno smolo naj bi prinesli Jezusu ob rojstvu trije modreci ali kralji, saj je svetopisemsko kadilo frankincense (sveto kadilo) dejansko smola drevesa Boswellia sacra.
Čeprav so skoraj vse vrste kadilnih smol različnih barv, pa večina ni tako osupljivih barv kot omanska bosvelija: te segajo od zelenkaste in belkaste do medene, rdečkaste in rjavkaste. Včasih lahko najdete celo turkizne ali rožnate solze smole.

Naravna rastišča Boswellie sacre

Boswellia sacra izvira iz območja vzhodnega Afriškega roga, predvsem iz držav, kot so Oman, Jemen in Somalija. Te regije so znana naravna rastišča dreves iz katerih pridobivajo dragoceno smolo.

O vonju Boswellie sacre

Obstajajo nepopisno lepe dišave, ki nas očarajo v trenutku in mednje zagotovo spada bosvelija iz Omana. Njen vonj je močan in nas objame in povabi, da se sprostimo. Je čaroben in prefinjen. Ima bogate in lesne tone, ki se prepletajo z nežnimi cvetličnimi notami.

Učinki Boswellie sacra

Vonj Boswellie sacre ustvarja vzdušje svetosti, umirjenosti in povezanosti z duhovnim svetom. Lahko pomaga pri sprostitvi, meditaciji in ustvarjanju svetega prostora za duševno in čustveno uravnoteženost. Učinki Boswellie sacre na človeško psiho in dušo so izjemno močni. Kadilo svetega kadila se pogosto uporablja za čiščenje in energijsko uravnoteženje prostorov, pa tudi za pomiritev uma in spodbujanje globljega duhovnega dojemanja. Prav tako krepi našo zbranost, duhovno povezanost ter lajša stres, tesnobo ter čisti negativno energijo.

Način uporabe kadilne smole

Uporablja se na kadilnem briketu ali mrežici, da se sprosti njen vonj in energija.

Kadila s katerimi se dobro ujame Boswellia sacra

Boswellia sacra se odlično meša z drugimi kadili in smolami. Zelo priljubljene kombinacije vključujejo sandalovino, mirto in miro. Ti naravni vonji se medsebojno dopolnjujejo in ustvarjajo edinstveno aromatično izkušnjo, ki dviguje duha.