Kadilo Mira Somalija, drobna 50 g

Ocenite izdelek
Proizvajalec:
Vsebuje:
50 g
6,20 
Na zalogi
23371
+
Dodaj na seznam želja

Kadilo Mira Malmal Somalija - drobna
Neto: 50 g
Botanično ime: Commiphora myrrha
Druga imena: Myrrh, Ogadain, zlati Frankincense, tudi Myrh, Myrhh, Myrha, Myrra, Murr, Mirra, Mir
Barva: jantarna in rjavkasta
Poreklo: Somalija

Kaj je mira

Mira je posušena smola iz nizko rastočega puščavskega drevesa Commiphora myrrha (na področjih Somalije, Jemna in vzhodne Etiopije) in družino balzamovk. Drevo izloča viskozno rumeno gumo, ki se strdi v rdečkasto rjavo smolo.  Značilnost večine balzamovih dreves je, da izločajo smolo brez človekovega posredovanja (odstranjevanja lubja). Drevo mire ima številne veje in dolge trne. Koničaste veje predstavljajo njihovo šibko točko, kjer se lahko smola izloča, ne da bi bilo drevo poškodovano. Smola mire izteka iz drevesa naravno, tako da jo lahko nabiralec pobere, ne da bi poškodoval drevo.
Vsako drevo mire naravno izloči 2–4 kilograme smole na leto; seveda »naravno pridelana« drevesa obrodijo manj, vendar že samo število dreves mire omogoča, da je v vsej Somaliji na voljo okoli 10 ton Suhul mire. Suhul je ime za trajnostno nabrano miro.
Suhulska mira ni boljša od običajno nabrane mira le zaradi trajnosti - tudi kakovost trajnostno pobrane smole je nedvomno boljša, vonj je veliko intenzivnejši in tudi smola je čistejša.

O vonju mire

Balzamičen, grenek, pikanten in rahlo sladek.

Učinki mire

Mira je bila že v starih časih poleg olibanuma (frankincense) ena najpomembnejših in dragocenih kadil. Kadilo mire naj bi bilo eno od daril, ki so jih Jezusu ob rojstvu darovali sveti trije kralji. V različnih starodavnih kulturah je mira simbolizirala maternico zemlje in žensko čutnost. V vonju mire je nekaj ​​globokega in mističnega. Ima moč, da umu, telesu in duši povrne harmonijo. Izostri oko za bistveno in ustvari povezavo s subtilnimi svetovi.

- Uniči bakterije v zraku.
- Očisti energijo v prostoru.
- Ščiti pred negativnimi energijami.
- Dviguje vibracijo med meditacijo.

Način uporabe

Uporablja se na kadilnem briketu ali mrežici.

Kadila s katerimi se dobro meša

Miro največkrat mešajo s smolo Frankincense (bosvelijo). Dobro se meša tudi s kopalom, benzoinom, pačulijem, borom, vrtnico, rožmarinom, sandalovino, vetiverjem...