Kadilo Boswellia Serrata ali indijska bosvelija kakovost 1. 25 g

Napiši mnenje
Vsebuje:
25g
6,30 
Na zalogi
23353
+
Dodaj na seznam želja
Kadilo indijska bosvelija
Neto: 25 g, vrečka

Botanično ime: Boswellia serrata
Druga imena: Indian frankincense, kadilna bosvelija, tamjan, Luban, Salai Guggal, Shallaki, Indian Olibanum

Kaj je kadilna bosvelija?

Indijska bosvelija ali Boswellia serrata je listopadno drevo, endemično za Indijo, ki raste na suhih gričih in pobočjih, na prodnatih tleh, na nadmorski višini med 275 in 900 m. Ob poškodbi (zarezi) izloča oleo-gumi smolo, v Indiji med drugim poznano kot salai, guggal, na Zahodu pa jo poznamo kot indijsko bosvelijo, olibanum ali Frankincense. Smola je rumena do oranžna in je zelo podobna afriškim sortam Boswellia carterii, čeprav je običajno temnejša in bolj neprozorna. Indijsko kadilo drevesa Boswellia serrata je gotovo najbolj obsežno raziskana sorta, ki se ponaša s starodavno tradicijo, tako v medicini kot obredih. Kadilna bosvelija ali Frankincense je ena najbolj svetih smol na svetu. 

O vonju indijske bosvelije

Močan, pikanten vonj, aroma citrusov. Pri zgorevanju oddaja več dima kot druge sorte bosvelije in diši veliko bolj pikantno.

Učinki indijske bosvelije

Indijska bosvelija se poleg v medicinske namene (raziskave so pokazale, da bosvelijske kisline delujejo protivnetno), že od davnih časov uporablja tudi kot kadilo. Velja za eno najbolj pomembnih kadil, cenjeno zaradi lastnosti, da hkrati očisti in dvigne vibracijo. Kadilo ima močne očiščevalne učinke na telo, um in duha. Uporablja pri meditaciji, molitvi ali obredih za močnejšo povezavo z božanskim virom. Kadilo lahko spodbudi duhovno rast, saj čisti čakre in energetska telesa ter nudi zaščito in moč. Na ta način lahko kadilo močno izboljša razpoloženje in prinese veliko energije. S kadilom lahko pred molitvijo ali obredom posvetimo in očistimo prostor, in na ta način dvignemo vibracijo ter se lažje uglasimo z višjo svetlobo. Kadilo je močno orodje, s katerim med meditacijo poglabljamo komunikacijo s svojim višjim jazom.
Manj se dimi kot beli žajbelj, zato je dobra alternativa za čiščenje negativnih vibracij. Prostor napolni s sladko, balzamično aromo in pozitivno energijo.

Način uporabe

Uporablja se na kadilnem briketu ali mrežici.

Kadila s katerimi se dobro ujame

Sandalovina, cedrovina, mira, vetiver

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje