Kadilo yerba santa 2 zvitka

Ocenite izdelek
11,00 
Na zalogi
8720512977158
+
Dodaj na seznam želja
Kadilni zvitek yerba santa - 2 kosa
Druga imena: Eriodictyon californicum, tarweed, consumptive's weed, bear's weed, mountain balm
Velikost posameznega svitka: cca 10 cm

Kaj je Yerba santa?

Yerba santa je zimzeleno grmičevje, ki raste v suhih in kamnitih predelih, predvsem na pobočjih Kalifornije in v severnem delu Mehike. Rastlina doseže višino približno 1,5 metra, ima razvejane poganjke in ovalne podolgovate liste, ki so na zgornji strani temno zeleni in na spodnji strani srebrno-sivi. Cveti od pomladi do poletja in ima drobne cvetove - bele, rožnate ali vijolične barve. Yerba santa v prevodu pomeni sveto zelišče.

O vonju

Nežen in balzamičen vonj, ki je prijeten in pomirjujoč.

O učinkih

Naravno kadilo yerbe sante ne ustvarja samo prijetnega vonja, ampak je tudi idealno za zaščito in čiščenje energij - svojih in tistih iz našega okolja. Nevtraliza škodljive energije in s svojo prijazno, ljubečo energijo pomaga preseči neharmoničnost. Njen vonj ustvarja mir in razumevanje ter se zato pogosto uporablja za zdravljenje čustvenih ran po prepirih in konfliktih. Dviguje energijo in pripomore k boljšemu počutju. Uporablja se tudi, ko želimo negovati in zaščititi sveto ter divje v nas.

Tradicionalna uporaba

Rastlino so avtohtoni prebivalci Severne Amerike uporabljali tudi kot čaj za lajšanje prebavnih težav in kot tonik za izboljšanje splošnega počutja.

Način uporabe

Prižiganje kadil je osebni obred in molitev. Kadilo vedno prižigamo z leseno vžigalico in ne z vžigalnikom. Kadilni svitek prižgemo, počakamo, da zagori in ugasnemo ogenj. S tlečim svitkom zamahnemo po zraku, če želimo, da se bolj dimi. Z dimom očistimo avro ali prostor ter prezračimo.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje