Kadilo Yerba Santa

Ocenite izdelek
4,90 
Na zalogi
4250209801595
+
Dodaj na seznam želja
Yerba Santa
Druga imena: Eriodictyon californicum, tarweed, consumptive's weed, bear's weed, mountain balm
Neto: 10 g

Kaj je Yerba santa?

Yerba santa je zimzeleno grmičevje, ki raste v suhih in kamnitih predelih, predvsem na pobočjih Kalifornije in v severnem delu Mehike. Rastlina doseže višino približno 1,5 metra, ima razvejane poganjke in ovalne podolgovate liste, ki so na zgornji strani temno zeleni in na spodnji strani srebrno-sivi. Cveti od pomladi do poletja in ima drobne cvetove - bele, rožnate ali vijolične barve. Yerba santa v prevodu pomeni sveto zelišče.

O vonju

Nežen in balzamičen vonj, ki je prijeten in pomirjujoč.

Učinki kadila yerba santa

Naravno kadilo yerba santa nima le prijetnega vonja, ampak je tudi idealno za zaščito in čiščenje energij - svojih in tistih iz našega okolja. Nevtraliza škodljive energije in s svojo prijazno, ljubečo energijo pomaga preseči neharmoničnost. Njen vonj ustvarja mir in razumevanje ter se zato pogosto uporablja za zdravljenje čustvenih ran po prepirih in konfliktih. Dviguje energijo in pripomore k boljšemu počutju. Uporablja se tudi, ko želimo negovati in zaščititi sveto ter divje v nas.

Tradicionalna uporaba

Rastlino yerba santa so avtohtoni prebivalci Severne Amerike uporabljali tudi kot čaj za lajšanje prebavnih težav in kot tonik za izboljšanje splošnega počutja.

Način uporabe

na kadilnih briketih, oglju ali pa lističe prižgemo kar na podstavku, da se dimijo.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje