Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Kako lahko dobro živimo s srčnim popuščanjem

Cover:
Language:
Prevajalec:
Published:
24,90 
In stock
9789617115109
+
Add to wish list
Medicinski novinarki Mary Knudson, vajeni raziskovati bolezni, so diagnosticirali srčno popuščanje. To je bil zanjo grozen šok. Zdelo se ji je, da so se bolezenska znamenja, kot so utrujenost in zadihanost pri hoji, zatekanje gležnjev …, pojavila nenadoma.

Seveda pa to ni bilo res.

Spoznala je, da je obolevala že vrsto let. Po izkušnjah z boleznijo in zdravljenjem se je odločila, da bo ljudi v knjigi, ne le v člankih, seznanila s svojimi izkušnjami in raziskavami čim boljšega zdravljenja.

Da množici obolelih pojasni, kaj je srčno popuščanje (za diagnozo in zdravljenje tega stanja nameni zdravstvena blagajna več denarja kot za katerokoli drugo bolezen) in kako naj skrbijo zase, kako jim pri tem pomagajo domači. »Soavtorja« knjige sta bila njen strah, da se lahko vsak hip zgrudi mrtva, in stres zaradi obiskov pri enem zdravniku za drugim, od katerih se ji ni nihče resno posvetil.

Spoznala je, da mora sama poiskati pot do dobre oskrbe. In vse to – skupaj s številnimi natančno opisanimi medicinsko preverjenimi nasveti, pri katerih ji je pomagal dr. Edward Kasper – razgrinja v knjigi, priročniku.

Danes srčnega popuščanja nima več. Njeno razširjeno srce se je zmanjšalo na normalno velikost in njegov iztisni delež znaša zdravih 65 odstotkov. Zdaj že mnogi ljudje z diagnozo srčnega popuščanja to stanje preživijo in umrejo zaradi česa povsem drugega.

Seznanjenost s srčnim popuščanjem lahko mnogim ljudem, čeprav ne vsem, pomaga, da se izognejo nevarnostim tega stanja.

Pomembno je, da prepoznamo bolezenska znamenja oziroma simptome, med katerimi so pogosto zasoplost, utrujenost ter zatekli gležnji, stopala in trebuh. Če imate katerega od teh znakov, morate nujno k zdravniku, da vam postavi diagnozo in začnete jemati ustrezna zdravila.

Pravo zdravljenje lahko omeji simptome ter pogosto tudi popravi nastalo škodo na srcu in odpravi srčno popuščanje.

No posts found

Write a review

Similar