Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

KOLIKO JE URA?

Author:
Language:
Published:
20,00 
In stock
9789619189405
+
Add to wish list
Petelin izgubi službo, ker je županstvo kupilo elektronsko uro.
Odpravi se v svet, iskat novo službo, prepričan, da je izgubil tudi svoje prijatelje.
Kmalu ugotovi, da je zelo težko najti drugo, primerno službo. Ker zelo pogreša dom in prijatelje, se vrne domov, saj je med prijatelji najlepše – pa četudi nimaš službe.

A v Mirnem Dolu vlada zmešnjava. Županstvo je pozabilo kupiti baterije in ura ne deluje, zato nihče ne ve, kdaj naj vstane in kdaj naj pričnejo delati ter kdaj naj se odprejo trgovine. Prebivalci so veseli Petelinove vrnitve in župan ga prosi, naj budi Mirnodolčane, dokler ne prispejo baterije. Petelin sprejme delo, udeleži pa se tudi tekmovanja v karaokah in – zmaga.
K sodelovanju ga povabi mirnodolski bend Živalska banda in Petelin ugotovi, da je našel primerno delo zase. Odslej bo pel še druge pesmi, ne le budnice.

Pravljica-igrica Koliko je ura? je vsebinsko socialno obarvana in poudarja pomen prijateljstva in doma. Bralca vzpodbuja k pozitivnemu razmišljanju – vsak lahko najde svoj prostor pod soncem in delo, ki ga veseli in izpolnjuje.

Ilustracije je prispeval Sandi Červek.

No posts found

Write a review

Similar