Kruh z drožmi

Popoln priročnik za peko s kislim testom z recepti za kruhe ter slano in sladko pecivo

Napiši mnenje
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
21 x 28.50 cm
Strani:
280
Vezava:
29,70 
Ni na zalogi
9789616612692
Knjiga KRUH Z DROŽMI Nataše Đurić je dvakratna dobitnica prestižne mednarodne nagrade Gourmand World Awards za Slovenijo! Nagrade Gourmand, ki jih najboljšim kuharskim knjigam že 23 let podeljuje združenje Gourmand International, imajo sloves oskarjev za kuharske knjige.

Knjiga Kruh z drožmi je slovenska zmagovalka v kar dveh kategorijah:
- NAJBOLJŠA KNJIGA NA POSAMEZNO TEMO (Single Subject), ki je najštevilčnejša in najkonkurenčnejša kategorija med kuharskimi knjigami
- NAJBOLJŠA BLOGERSKA KNJIGA

Knjiga Kruh z drožmi bo tako predstavljala Slovenijo v finalnem izboru »Best in the World« (Najboljša na svetu). Podelitev prestižnih nazivov najboljših kuharskih knjig bo 3. julija v Macau.

Avtorica knjige Nataša Đurić pa je ob koncu leta dosegla še en uspeh – vrhunska slovenska kuharica Ana Roš, ki je bila leta 2017 razglašena za najboljšo kuharico na svetu, je Nataši Đurić prepustila peko vrhunskega kruha v najboljši slovenski restavraciji, Hiši Franko.

O knjigi:
Najpopolnejši slovenski priročnik za peko kot nekoč. Recepti za kruh, slano in sladko pecivo ter dobrote s kruhom in za na kruh. 40 receptov, nazorne fotografije korak za korakom! Ste vedeli, da lahko spečete kruh tudi brez kocke kvasa? Seveda, kruh lahko zamesimo tudi samo iz moke, vode in soli! Če namreč mešanico vode in moke pustimo nekaj časa, se v njej zgodi vse živo. Dobesedno. Na delu so namreč bakterije, ki povzročijo, da kruh zraste. In to mešanico moke in vode imenujemo droži ali kislo testo.


Tako so kruh pekli naši predniki, preden je na police prišel industrijski kvas, in danes je taka peka kruha znova izjemno priljubljena. Ne le zato, ker je kruh čudovito mehak s hrustljavo skorjico, ampak tudi laže prebavljiv, polnejšega okusa in obstojnejši. In iz drožnega testa lahko spečemo vse, kar naredimo iz kvašenega: kruhe in pice, krofe, pogače in kolače, buhteljne in babke ... droži lahko dodamo celo v testo za palačinke!

V kuharski knjigi, ki je v resnici najpopolnejši slovenski priročnik za peko z drožmi, nas izkušena slovenska avtorica korak za korakom prepričljivo vodi pri pripravi droži, opozarja na najpogostejše napake in odgovarja na najpogostejša vprašanja. Knjigo popestri z osebnimi anekdotami in dodaja 40 odličnih in pestrih receptov, ki bodo hitro postali vaš najokusnejši hobi.

Z natančnimi besedili, odličnimi avtorskimi fotografijami in vrhunskim oblikovanjem je to knjiga, ki si jo bodo na svojih policah želeli vsi ljubitelji kruha. Nenazadnje je to prva slovenska knjiga o peki z drožmi.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki