Mali Buda za lahko noč

Write a review
Cover:
Language:
Prevajalec:
Primerno za starost:
Published:
22,00 
In stock
9789617129885
+
Add to wish list
Vaš otrok bo gotovo navdušen nad to novo zbirko čarobnih pripovedi, ki so jih navdihnili Budovi nauki. Vsaka zgodba temelji na starodavnih budističnih pripovedkah, v katerih že vrsto rodov uživajo otroci, vašemu otroku pa bodo pomagale poglobiti poznavanje in razumevanje, ko bo spoznaval vlogo malega Bude oz. Budovega učenca.
Zgodbe opisujejo najrazličnejše ljudi in okolja, ki otroku pomagajo spoznati starodavne resnice, vtkane vanje. temeljijo na pojasnjevanju osmih načel budizma, znanih kot osmera plemenita pot. Vsaka zgodba temelji na enem od osmih načel in razgalja njegovo srž. Tako boste lahko prebrali zgodbo o živčni mladi kobili, ki se nauči nadzorovati svoje tesnobne misli; o fantu, ki z močjo meditacije porazi tolpo roparjev; o skopuhu, ki spozna, da zgolj služenje denarja ne zagotavlja srečnega življenja; ter o razvajenem vojvodovem sinu, ki se nauči govoriti premišljenosti in postane sočuten do drugih. Junaki in njihove dogodivščine so zabavni in privlačni. Otroka bodo spodbudili k preučevanju pomembnih tem, kot sta sočutje in obvladovanje negativnih misli.
Te preproste, a mogoče budistične pripovedi lahko poglobijo občutek miru in razumevanja. Uživajte v priložnosti, da ta občutek delite s svojim otrokom.

Knjiga je sestavljena iz treh delov:

(1) Navodila za starše (o knjigi, o budizmu, kako brati izgodbe, kako poglobiti budizem, uvod meditacijo in o umetnosti pripovedovanja zgodb
(2) Osemnajst zgodb o plemeniti osmeri poti
(3) Umetnost meditacije (tri meditacije, ki jih lahko izvajate skupaj z otrokom)

No reviews found

Similar

Related products