Opozorilo Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so uporabljeni za boljšo uporabniško izkušnjo. Več o piškotkih. Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo le teh. V redu

Čudežno življenje svetnika, filozofa in učenjaka Narope

Avtor:
Jezik:
Mere:
15 x 21 cm
Strani:
163
Vezava:
19,00 
Ni na zalogi
9789616934626

We (Ezoterika d.o.o.) will add your email address to a special mailing list for this product. Once the product is in stock, you’ll get an email about it automatically, and your email address will be removed from the product’s mailing list.

The data will be visible to some members of our staff. If you’d like to have your personal data removed, send an email to info@om-ezoterika.com.

If you believe that your personal data has been misused, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority. We’re obliged by EU General Data Protection Regulation to let you know about this right; we don’t actually intend to misuse your data.

Dodaj na seznam želja

Iz duhovne linije Tilopa-Naropa-Marpa-Milarepa izvira najmogočnejša tibetanska sekta rumenih klobukov ali šola Kagju (Kargjupta), ki je po vsem Tibetu v drugo (za svetnikom Padme Sambhavo) in dokončno razširila budizem v obliki vadžrajane. Zen in tantrična vadžrajana sta edini budistični šoli "hitrega razsvetljenja", ki učita, da je razsvetljenje mogoče osvojiti še v tem telesu in življenju, Naropa pa je eden od štirinosemdesetih vadžrajanskih svetnikov, imenovanih mahasidha, njegovo učenje pa eden od stebrov tibetanskega budizma. Ta duhovni življenjepis nam podrobneje predstavi celoto njegovih učenj, prav ganljivo pa opisuje Naropovo težavno in nadležno iskanje učitelja, kar pa je zgolj prispodoba za trpljenje, ki ga mora prestati vsak iskreni iskalec, preden se mu naposled ne razkrije njegov diamant resnice.

Ta izdelek še ni ocenjen

Ocenite izdelek

Predlagani izdelki