Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

O SKOPUHU, KI SE JE SKRIL V BLAGAJNO

Language:
Published:
18,50 
In stock
9789619189412
+
Add to wish list
Baron Flaf fon Fluf je postajal vse bolj skopuški in vse bolj se je bal za svoje bogastvo.

Nekega dne se odloči, kupi velikansko blagajno, zloži vanjo vse svoje bogastvo, odpusti vso služinčad in se nazadnje še sam zapre v blagajno. Tam ždi deset let in vse bolj mu je dolgčas.

Nekega dne v blagajno vlomi ropar. Sprva sta oba prestrašena in presenečena, nato drug drugemu povesta, kaj se jima je v življenju dogodilo. Ko jima postane dolgčas, se domislita različnih igric, s katerimi se imenitno zabavata.
Preden se ropar poslovi, mu baron podari del svojega bogastva, saj se že dolgo časa ni tako prijetno pogovarjal in zabaval.

Baron Flaf fon Fluf spozna, da mu bogastvo ni prineslo sreče in zadovoljstva ter se odloči, da bo priredil zabavo za vse ljudi, ki jih pozna in obnovil svoja prijateljstva.

Pravljica O skopuhu, ki se je skril v blagajno odkriva bralcu večno resnico, da ni pomembno, kolikšno je materialno bogastvo posameznika, temveč koliko prijateljev ima in kako se z njimi razume.

No posts found

Write a review

Similar