Oljčni listi so vir lepote, zdravja in energije

Recepti za domače zdravilne in negovalne pripravke ter jedi z izvlečkom iz oljčnih listov

Človek je že v zgodnjih obdobjih zgodovine našel številne rešitve za svoje zdravstvene težave v naravi. Zaradi škodljivih stranskih učnikih sintetičnih zdravil, se danes ljudje vse bolj obračajo k zdravljenju z zelišči. Na podlagi dragocenih izkušenj s tradicionalno uporabo zeliščnih terapij, rastline in njihove izvlečke uporabljamo za zdravljenje različnih bolezni ter izboljšanje splošnega zdravja in dobrega počutja.
Avtorica je kreativna samostojna raziskovalka inovativnih pristopov pri uporabi zelišč. V svoji novi knjigi nam predstavi znanstvena dognanja glede zdravilnosti oljčnih listov pa tudi uporabo oljčnih listov za zdravilne zeliščne pripravke ter v kulinariki.
Ocenite izdelek
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
20,5 x 24,8 cm
Strani:
147
Vezava:
29,90 
Na zalogi
9789619657003
+
Dodaj na seznam želja

Avtorica v knjigi opisuje pozitivne učinke oljčnih listov na zdravje  ter pravilno obdelavo in pripravo. V knjigi so natančni opisi, kako pripravimo zdravilne pripravke, kozmetične pripravke in veliko receptov, kako uporabimo oljčne liste kot začimbo jedem.

Knjiga avtorice Polonce Andrejčič Mušič z naslovom Oljčni listi so vir lepote, zdravja in energije predstavlja nadaljevanje njene uspešne knjige o mediteranskih zeliščih, ki je bila izdana v letu 2022. Čeprav so oljčne liste kot zdravilno sredstvo v boju proti infekcijam, pri poškodbah in pri boleznih s povišano telesno temperaturo, uporabljali že v davnih časih, pa so mnogotere zdravstvene koristi oljčnih listov laboratorijsko potrdile in podrobneje razložile šele raziskave, opravljene v 20. in 21. stoletju. Tako avtorica v uvodu knjige povzema ključne ugotovitve o koristih izvlečka iz oljčnih listov za naše zdravje, ki temeljijo na izsledkih kliničnih testiranj ter rezultatih poglobljenih laboratorijskih in drugih znanstvenih raziskav.
V nadaljevanju pa podaja izvirne, vendar preproste recepte, ki oljčne liste vključujejo tako v izdelavo raznovrstnih domačih zdravilnih in negovalnih pripravkov kot tudi v pripravo različnih vsakdanjih jedi. Tako je ta knjiga v svetovnem merilu
edinstvena, saj so oljčni listi, ki so kar 30-krat večji antioksidant kot visokokakovostno oljčno olje, prvič predstavljeni kot nova sodobna začimba in kot nepogrešljiva sestavina zdravih jedilnikov mediteranskih diet. Poleg tega, da se okus oljčnih listov
odlično poda k mediteranskim solatam, zelenjavi in ribam, pa njihov malce trpko-grenak okus lahko edinstveno oplemeniti tudi prenekatere celinske jedi. Zato ta knjiga skozi zgovorno besedo in bogato sliko spodbuja koristno vsakdanjo uporabo oljčnih listov v najrazličnejše namene in tako bralcem in bralkam ponuja izjemne, vendar premalo izkoriščene možnosti za bolj zdravo življenje.

Dr. okoljske biokemije Tadej Mezek, Mba

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje