Orlov let

Write a review
Author:
Cover:
Language:
Prevajalec:
Published:
22,00 
In stock
9789617184020
+
Add to wish list
Džidu Krišnamurti, ki velja za enega od velikih duhovnih učiteljev in filozofskih mislecev dvajsetega stoletja, je svoja radikalna spoznanja podal z razorožujočo preprostostjo. Tukaj v zapisih pogovorov in dialogov v Londonu, Parizu, Amsterdamu in Saanenu v Švici govori o temah kot so svoboda, sprememba, mir, nasilje in nenazadnje transcendentalno.

Krišnamurti ni pripadal nobeni veri, sekti ali državi. Prav tako se ni prišteval k nobeni politični ali ideološki šoli. Prav nasprotno, Krišnamurti je vztrajal, da prav te opredelitve vnašajo razdor med človeška bitja in ustvarjajo navzkrižja – zaradi tega pristopa so njegova učenja dandanašnji še posebej pomembna.

Ta knjiga vabi k globokem razmisleku o svojem življenju in o tem, kako dojemamo realnost.


Poslušanje Krišnamurtijevih besed je bilo kot poslušanje pogovorov z Budo ... kakšna moč, kakšna poosebljena avtoriteta!

- Aldus Huxley

Džidu Krišnamurti se je rodil 12. maja 1895 v mestecu Madanapalle v Indiji. V mladosti sta ga opazila takratna vplivna teozofa Annie Besant in C.W. Leadbeater, ki sta ga izobrazila in vzgojila v veri, da bo postal duhovni vodja. Pozneje se je Krišnamurti razšel s Teozofskim društvom in potoval po svetu kot neodvisni govorec in pisatelj filozofskih razprav ter vprašanj.

No reviews found

Similar

Related products