Post širi zavest

Modrost celične inteligence

Ocenite izdelek
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
19,5 x 24 cm
Strani:
183
Vezava:
31,00 
Na zalogi
9789619584606
+
Dodaj na seznam želja
Knjiga Post širi zavest, Modrost celične inteligence je nadaljevanje knjige Post, seme zdravja. V knjigi je poglobljeno opisano terapevtsko postenje s strani znanosti in zadnje znanstvene raziskave, ki so jih lani izvedli na kliniki dr. Otto Buchinger v Nemčiji. Opisano je, kako se telo odziva, ko mu ne dovajamo trde hrane, katere slabe bakterije izgubljajo na moči in katere se povečajo, naprimer Christensenella minuta, ki je ključna bakterija pri posameznikih s povečano telesno težo. Kako pomembne so nekatere beljakovine, ki se med postom sintetizirajo in preprečujejo oksidativni stres.

V knjigi je še veliko drugih zanimivosti, naprimer, kako so čiščenje izvajali naši predniki v preteklosti pred 2000 leti. Podrobno je opisano, kako so se čistili Eseni, ki veljajo za prve filozofe s zelo posebnim življenjskim slogom in kako so to še pre njimi izvajali v Indiji, s pomočjo prve medicinske znanosti Ajurvede, iz katere so, in še vedno črpajo znanje vse ostale kulture, vključno z zahodnjaško.

Opisano je tudi biofotonsko prehranjevanje ali meditacija, ki je znanstveno dokazano orodje za večino bolezni, ki so povezane s stresom, depresijo in anksioznostjo. V knjigi je še veliko drugih zanimivosti iz področja celične inteligence in epigenetike. Nekaj je tudi izjav, predvsem tistih, ki so imeli hujše zdravstvene probleme. (rak, čiščenje kemoterapije, problemi z izgorelostjo).
Knjigo je pospremila recenzija uradne medicine, Polone Mali, dr. med iz Zavoda za transfuzijo krvi. Ker se prebava prične v ustih je svoj pogled na tematiko zapisal tudi zobozdravnik Bojan Vindiš, dr. dent. med. in Dušan Osojnik iz centra Zen.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje