Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Pot človeka

Author:
Cover:
Language:
Published:
24,00 
In stock
9789616035583
+
Add to wish list

Marijan Cilar nam v knjigi Pot človeka predstavlja svoja razmišljanja o tem, kje je mesto človeka v vesolju in povezanost z njim. Do njih je prišel z dolgoletnim študijem številnih del, ki govorijo o temeljih življenja, o tajnih naukih prastarih in antičnih civilizacij.

Avtorja je ezoterika, ki je pojem za skrite, tajne nauke, pritegnila že v mladosti. V njih je začel iskati razlage mnogih problemov, ki jih uradna znanost ni zmogla uspešno pojasniti. Prva vrata vanje sta mu odprla Maeterlinck s svojim delom Velika uganka, ter knjiga Dzyan, ki mu je dala vrsto iztočnic pri razmišljanju o nastanku vesolja in o smislu človeštva. Vse to ga je privedlo še do študija evropskih filozofov in spoznal je, da se nauk o kozmičnem redu, in človeštvu v njem, kot rdeča nit vleče že od pradavnine.

Svoja odkritja in ugotovitve ter pronicljiva razmišljanja je popisal v trilogiji Per aspera ad astra, ki obsega tri knjige: Temelji življenja, Misteriji in Pot človeka. S slednjo, ki je nekakšen vrh s katerega je pogled v smisel življenja jasnejši, zaključuje svoja dolgoletna razmišljanja.

No posts found

Write a review