Ročni kamen malahit

Ocenite izdelek
5,00 
Na zalogi
91010
+
Dodaj na seznam želja

Ročni kamen: malahit

Velikost: cca od 2,5 cm do 3 cm premera (L)
 

Kamen Malahit
Barva Temno zelena
Geološko in mineralno
Malahit je bakrov karbonatni mineral. Je relativno mehak mineral s trdoto 3,5 do 4 po Mohsovi lestvici. Značilna barva malahita je temno zelena, lahko pa se pojavlja tudi v odtenkih modre, turkizne in rjave. Barva je odvisna od prisotnosti drugih mineralov.
Lastnosti Malahit je pomemben zaščitni kamen. Dviguje duha, krepi zaupanje, zdravje in srečo, spodbuja blagostanje. Pomaga  odstraniti mislene blokade, ki zavirajo duhovni razvoj. Krepi občutek varnosti. Vpija negativne energije in onesnaženje iz ozračja ter telesa. Ščiti pred sevanjem in čisti EM onesnaženost. Malahit čisti in aktivira čakre. Odpira srce za brezpogojno ljubezen. Spodbuja k tveganju in spremembam, reže stare vezi in zastarele vzorce ter spodbuja k večji odgovornosti za svoja dejanja, misli in čustva. Malahit razvija empatijo. Blaži duševne motnje. Osvobaja nas starih travm. Spodbuja sanje.
Malahit je močan in vsestranski kamen, ki lahko pozitivno vpliva na vse vidike našega življenja. Če iščete kamen, ki vam bo pomagal pri čustvenem zdravljenju, preobrazbi, zaščiti ali krepitvi fizičnega in duševnega zdravja, je malahit odlična izbira.
Ključne besede Zaščita - Zdravje - Zvestoba - Vodstvo - Modrost - Mir - Empatija - Pozitivna preobrazba
Čakre Srčna - anahata
Element Zemlja
Planet Venera
Astrološka znamenja Tehtnica, škorpijon, kozorog
Čiščenje kamna O različnih načinih čiščenja kamnov si preberite na našem blog zapisu in izberite način, ki vam najbolj ustreza.
Pomembno:
Za čiščenje ne uporabljajte kemikalij ali detergentov.
Ne puščajte kamna predolgo v slani vodi, saj lahko to poškoduje kamen.
Po čiščenju kamen napolnite s pozitivno energijo. To lahko storite tako, da ga držite v rokah in si predstavljate, da ga obdaja bela svetloba.


 Kamni so naravni, zato se nekoliko razlikujejo v barvnih odtenkih, obliki in vzorcih.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki