Opozorilo Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so uporabljeni za boljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo le teh. V redu

Teorija petih ovojev

Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
14.50 x20.50 cm
Strani:
55
Vezava:
16,90 
Na zalogi
9789612465537
+
Dodaj v seznam želja
Upanišada Taittirija, ena najpomebnejših upanišad, vsebuje teorijo o petih ovojih (panča koša). Ta teorija poglobljeno predstavi celotnost človeškega bitja in vodi duhovnega iskalca k znanju o njegovem pravem Sebstvu (atma džnana). Sathya Sai Baba pogosto navaja poznavanje petih ovojev kot glavni pripomoček za spoznavanje božanskega Sebstva sredi zapletenosti telesa, čutov, uma, intelekta in ega. V govoru dne 3.4. 2000 je dejal:
"Prava modrost je v razumevanju trajne enostne Zavesti. To božansko znanje vodi k nespremenljivi, večni blaženosti, ki jo je mogoče izkusiti šele takrat, ko človek preseže pet ovojev. Tedaj doseže najvišje božansko stanje, imenovano turija. Da bi dosegli to stanje, morate natančno razumeti naravo petih ovojev."

Ta knjižica je vodič k jasnemu razumevanju petih ovojev. V njej je natančno opisana njihova sestava, pretežno na temelju izvirnega besedila upanišade Taittirija in govorov Sathya Sai Babe. Potegnjena je tudi vzporednica z znano Platonovo tridelno razdelitvijo duše, ki nam pomaga bolje razumeti notranjo duševno zgradbo človeka in poglobiti se v notranje jedro našega bitja.
Iskalec docela spozna pravo veličastje atme, božanskega Sebstva, brez omejitev, ko se ob pomoči razlikovanja in nenavezanosti, sampospraševanja in meditacije, neha istovetiti s petimi ovoji. Tedaj je popolnoma zatopljen v doživljanje Božanskega v sebi. Pet ovojev se ga ne tiče več. Zlomil je okove nevednosti, se osvobodil bolečine, strahu in smrti, ter dosegel navišjo blaženost.

Ta izdelek še ni ocenjen

Ocenite izdelek

Predlagani izdelki