Prihranite 30%

Umetnost zmernosti in užitka

Ocenite izdelek
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
15,5 x 23,5 cm
Strani:
182
Vezava:
Priporočena cena: 19,99 
13,99 
Prihranite: 6,00 € (30%)
Na zalogi
9789612560796
+
Dodaj na seznam želja

Uživajte v zmernosti in preprostosti - to je umetnost življenja.

"Da bomo bolj zdravi in bomo bolje živeli, moramo jesti manj. Vendar pa je treba jesti tudi z več užitka, čutnosti in s premislekom."

Dominique Loreau že več kot trideset let živi na Japonskem in v tem času je dodobra spoznala japonski način življenja, ki temelji na načelu »manj je več«. To velja za vsa področja, tako materialna kot duhovna. V tej knjigi se je avtorica še posebej posvetila prehrani. Najprej nas opozori na hiter razvoj zadnjih desetletij, ki nas je spremenil v stroje za trošenje, in nas spodbudi k razmisleku, nato pa ponudi zdravorazumske odgovore, nasvete in nazadnje tudi nekaj preprostih receptov, ki nam bodo pomagali, da bomo spet vzpostavili zdrav odnos do hrane, ki bo obenem gospodaren, ekološki in ki nam bo zagotovil resničen užitek. 

Umetnost zmernosti in užitka je obenem esej in priročnik, s katerim bomo dosegli skladnost telesa in duha ter popolno vedrino. 

V želji, da bi delila svoje izkušnje z drugimi, se je Dominique Loreau posvetila pisanju priročnikov za samopomoč, navdihnjenih z vzhodnjaškimi filozofijami, za zahodne bralce. Pri založbi Vale-Novak je izšla tudi njena knjiga Umetnost preprostosti. 

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki