Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

VELIČINA ŽENSK

Author:
Language:
Published:
6,30 
Out-of-stock
9789616601078

We (Ezoterika d.o.o.) will add your email address to a special mailing list for this product. Once the product is in stock, you’ll get an email about it automatically, and your email address will be removed from the product’s mailing list.

The data will be visible to some members of our staff. If you’d like to have your personal data removed, send an email to info@om-ezoterika.com.

If you believe that your personal data has been misused, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority. We’re obliged by EU General Data Protection Regulation to let you know about this right; we don’t actually intend to misuse your data.

Add to wish list
"Veličina žensk" je zbirka nekaterih Sathya Sai Babovih besed o vlogi žensk, izrečenih ob različnih priložnostih, še posebej ob praznovanju dneva žena (19. novembra) v Prasanthi Nilayamu. Sai Baba poudarja pomen žensk v današnjem sodobnem svetu, kot tudi v družini. Zaradi njenih dobrih lastnosti, kot so požrtvovalnost, sočutje, dobrota, sposobnost odpuščanja in predanosti, jo enači z bogom in ji daje najvišji pomen. Poudarja tudi, da je ženska temelj družine in družbe, saj ima moč, da oblikuje značaj svojih otrok, moža in družinskih članov. S tem pa je odločilni dejavnik pri oblikovanju usode naroda in celotnega človeštva.

"Žensko srce je nadvse sveto, saj ga napolnjujeta nežna ljubezen in sočutje, zato se hitro omehča. Včasih se razjezijo tudi ženske, vendar se nemudoma pokesajo in pomirijo. Zaradi vpliva železne dobe (kali juge) sodobnim ženskam včasih primanjkuje občutka za ljubezen, toda še danes živijo številne krepostne ženske dobrega značaja. Napredek naroda je odvisen od žensk, zato nikoli ne glejte nanje zviška. Do vseh starejših žensa se vedite kot do svoje matere, do mlajših pa kot do svoje sestre. Država bo varna in trdna le, ko bodo tudi moški imeli taka plemenita občutja. Ko boste doumeli to resnico in delovali v skladu z njo, si boste lahko pridobili božanskost. Mati ni navadna ženska. Mati je Bog. Častite jo in si pridobite njeno milost. Če imate materin blagoslov, lahko na tem svetu dosežete kar koli. Vedno se ji pokorite in nikoli je ne razžalite." (Sathya Sai Baba)

No posts found

Write a review