Opozorilo Ta spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so uporabljeni za boljšo uporabniško izkušnjo. Več o piškotkih. Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo le teh. V redu

Veličina žensk

Jezik:
Leto izdaje:
Strani:
94 strani, mehka vezava
6,30 
Na zalogi
9789616601078
+
Dodaj na seznam želja

"Veličina žensk" je zbirka nekaterih Sathya Sai Babovih besed o vlogi žensk, izrečenih ob različnih priložnostih, še posebej ob praznovanju dneva žena (19. novembra) v Prasanthi Nilayamu. Sai Baba poudarja pomen žensk v današnjem sodobnem svetu, kot tudi v družini. Zaradi njenih dobrih lastnosti, kot so požrtvovalnost, sočutje, dobrota, sposobnost odpuščanja in predanosti, jo enači z bogom in ji daje najvišji pomen. Poudarja tudi, da je ženska temelj družine in družbe, saj ima moč, da oblikuje značaj svojih otrok, moža in družinskih članov. S tem pa je odločilni dejavnik pri oblikovanju usode naroda in celotnega človeštva.

 

"Žensko srce je nadvse sveto, saj ga napolnjujeta nežna ljubezen in sočutje, zato se hitro omehča. Včasih se razjezijo tudi ženske, vendar se nemudoma pokesajo in pomirijo. Zaradi vpliva železne dobe (kali juge) sodobnim ženskam včasih primanjkuje občutka za ljubezen, toda še danes živijo številne krepostne ženske dobrega značaja. Napredek naroda je odvisen od žensk, zato nikoli ne glejte nanje zviška. Do vseh starejših žensa se vedite kot do svoje matere, do mlajših pa kot do svoje sestre. Država bo varna in trdna le, ko bodo tudi moški imeli taka plemenita občutja. Ko boste doumeli to resnico in delovali v skladu z njo, si boste lahko pridobili božanskost. Mati ni navadna ženska. Mati je Bog. Častite jo in si pridobite njeno milost. Če imate materin blagoslov, lahko na tem svetu dosežete kar koli. Vedno se ji pokorite in nikoli je ne razžalite." (Sathya Sai Baba)

Ta izdelek še ni ocenjen

Ocenite izdelek

Predlagani izdelki