Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

BOŽANSKI SPOMINI NA SATHYA SAI BABO

Author:
Language:
Published:
10,00 
In stock
9789616601047
+
Add to wish list
Januarja leta 1968 mi je Dianina matii, ga. Rajagopal, pripovedovala o človeku, tako modrem in vsemogočnem, da v njegovi prisotnosti človeško življenje postane poglobljeno in dobi smisel. To je v meni zbudilo tolikšno zanimanje, da sva se z ženo že čez teden dni znašla v Indiji pri Sathya Sai Babi.

Zdaj, kakšnih dvaindvajset let kasneje, ko vsako leto nekaj časa preživim pri njem, lahko rečem le to, da njegova modrost, obilje in neizmernost njegove ljubezni do vseh bitij in njegova navidezno brezmejna moč daleč prekašajo vse moje posvetne izkušnje. Zati je Sathya Sai Baba nedoumljiv zame in za mnoge druge. V starodavni indijski tradiciji takšnim bitjem pravijo "avatar", kar pomeni "neposreden izraz Božje milosti".

Diana nam pripoveduje veličastno zgodbo o vsakdanjem življenju v Sathya Sai Babovi družini in o življenju ljudi, ki so bili v njegovi bljižini. Noben drug zahodnjak ni imel te milosti, da bi doživel tako neprecenjive izkušnje. Dianina zgodba je brez primere in bo po mojem skromnem mnenju prevzela bralce prihodnjih let in mogoče celo prihodnjih stoletij.

John S. Hislop

No posts found

Write a review

Similar