Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Dano mi je še eno življenje

Cover:
Language:
Published:
22,91 
Out-of-stock
9789616342902

We (Ezoterika d.o.o.) will add your email address to a special mailing list for this product. Once the product is in stock, you’ll get an email about it automatically, and your email address will be removed from the product’s mailing list.

The data will be visible to some members of our staff. If you’d like to have your personal data removed, send an email to info@om-ezoterika.com.

If you believe that your personal data has been misused, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority. We’re obliged by EU General Data Protection Regulation to let you know about this right; we don’t actually intend to misuse your data.

Add to wish list
“Osupljiva pripoved zdravnika, kako si je ozdravil raka in o prehrani, ki je bila po njegovem trdnem prepričanju odločilna pri ozdravitvi.”

 Ameriška revija Life

Uvod

V knjigi opisujem svoje življenje v času od maja 1978 do poletja 1981. V vmesnem času sem se seznanil z mnogimi zamislimi, ki se bodo bralcu nedvomno zdele tuje in morda celo nesprejemljive. Tako sem jih sprva dojemal tudi sam. Upam, da jih bo bralec razumel kot možne.


Knjigo sem napisal kot sporočilo upanja in v želji, da spodbu-udim razmislek o možnostih za zdravljenje hudih bolezni, zlasti raka, in ohranjanje zdravja. Vendar za zdravljenje raka ne obstaja čarobna rešitev, nobena tableta, ki bi bila podobna, recimo, penicilinu pri zdravljenju nalezljivih bolezni. Opisujem izkušnjo, kako sem si z dolgoletnim prizadevanjem povrnil zdravje, kar je bilo plod več dejavnikov. Najpomembnejša je bila korenita sprememba prehrane in življenjskih navad, obenem pa tudi ohranjanje vere, da je z božjo pomočjo vse mogoče. Noben dejavnik moje ozdravitve pa se ne more zagovarjati kot edini. Bralca opozarjam, da sem ozdravel zaradi delovanja številnih dejavnikov, njihova koristnost za druge pa se mora šele dokazati.

Dokler se znanstveno ne dokaže, da je prehrana odločilno zdravilo za raka — ali katerokoli drugo bolezen — ne morem priporočati nobene posebne prehrane kot nadomestila za običajno medicinsko zdravljenje.

Kot zadnje in najpomembnejše, resno svetujem vsakomur, ki bi želel korenito spremeniti svojo prehrano, zlasti tako kot sem jo jaz, da se o tem posvetuje s svojim zdravnikom. Zlasti v primeru, če se je že ugotovila resna bolezen in bi bolnik želel običajno medicinsko terapijo dopolnjevati še s prehranskim zdravljenjem. Kdor ni šolan hranoslovec ali zdravnik, naj prehrane ne spreminja korenito na lastno pest, ker si lahko s tem bolj škoduje kot koristi.

Svoje zgodbe nisem zapisal z namenom, da bi podpiral kakšno skupino ali gibanje. Upam le, da bo znanost moja spoznanja preverila v nadzorovanih pogojih, izsledki pa bodo spodbudili razvoj novih in učinkovitejših oblik zdravstvenega varstva. To je namen moje zgodbe.

Anthony J. Sattilaro, dr. med.

No posts found

Write a review