Kadilo Opoponaks Hagar Somalija, 50 g

Ocenite izdelek
Proizvajalec:
Vsebuje:
50 g
6,00 
Na zalogi
23373
+
Dodaj na seznam želja
Kadilo Opoponaks Hagar smola
Neto: 25 g
Botanično ime: Commiphora erythraea
Druga imena: Opoponax, sladka mira, bisabol myrrh, hagar
Barva: temno rdeče rjava
Poreklo: Somalija

Kaj je opoponaks?

Opoponaks Hagar (v Somaliji Xagar) je posebna smola in razmeroma netipična za smolo iz vrsta Commiphora. Opoponaks je smola velikega tropskega drevesa, ki je podobno miri in raste v Etiopiji in Somaliji.
Ime Opoponaks verjetno izhaja iz latinskega Opoponace - nasprotje. Dejansko je to kadilo mogoče obravnavati kot nasprotje klasične vrste mire (Commiphora myrrha). Razlikuje se v tem, da je opoponaks bolj sladek, z manj grenkobe v primerjavi s klasično miro. Lahko je tudi nekoliko lepljiv. Skoraj nima grenkobe in je zelo intenziven. Hagar ima visoko vsebnost olja.
Rod Commiphora, tako kot njena sorodnica bosvelija, spada v družino balzamovk in je na naši prelepi zemlji celo številčnejša od dreves bosvelije (frankincense). Težko je natančno reči, koliko vrst Commiphora obstaja, zagotovo več kot 100.
Opoponaks Hagar, tako kot njegova 'sestra' Hadi, prihaja iz Somalije a oba poznamo pod imenom opoponaks. Sadni, rdečkasto-oranžni Opoponaks se v Somaliji imenuje Hadi. Temnejša, včasih lepljiva smola z globoko oceansko dišavo se imenuje Hagar.
Hagar smola bo zagotovo všeč tistim, ki jim je klasična mira pregrenka. Ker je smola zelo mastna, je vonj res intenziven.

O vonju Hagar opoponaks

Zelo mehak, zelo globok in mističen. Aroma je tudi sladka, karamelna z lesnimi notami. Bogat vonj.

Učinki opoponaksa

učinkuje podobno kot kadilo običajne mire. Prizemljuje v 'tukaj in zdaj'. Tradicionalno se uporablja za razkuževanje prostorov in zaščito pred negativnimi vplivi. Vonj prebuja inspiracijo, intuicijo in optimizem.
Priporoča se:
- za zaščito in čiščenje energij
- za sproščanje
- za inspiracijo.

Način uporabe

Uporablja se na kadilnem briketu ali mrežici.

Kadila s katerimi se dobro ujame

damar, zmajeva kri, elemi, frankincense, gugul, mira, pačuli, sandarak itd