Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

REKA DUHOVNEGA ZNANJA

Author:
Language:
Published:
6,00 
In stock
9789616601054
+
Add to wish list
"Reka duhovnega znanja" je preprosta in razsvetljujoča zbirka esejev, ki so nastali izpod peresa Sathya Sai Babe. Duhovno znanje, ki ga posreduje Sathya Sai Baba temelji predvsem na samospoznavanju. Govori o razvoju zdravega značaja in negovanju človeških vrednot, o pomembni vlogi, ki ga imata vzgoja in izobraževanje pri osebnostni rasti posameznika, o nalogah staršev in družbe ter o življenjski radosti, ki je naravna posledica prizadevanja k samospoznanju.

Sai Baba je med ljudi prišel kot človek, da opravi poslanstvo, ki si ga je sam zadal in popravi napake, ki jih je naredilo človeštvo s slepim in fanatičnim pridobivanjem 'nižjega' znanja. Zato nas opominja, da je ‘nižje’ znanje, ki se ukvarja s teorijami, sklepi, pojmi in domnevami, razmeroma manj koristno in človeštvo potiska v brezno brez dna. To bolezen lahko ozdravi le vidja ali višje znanje, ki v človeku vzbuja potrebo, da spozna in postane resnica. V pričujoči knjigi Sai Baba pojasni razliko med višjim, duhovnim znanjem, ki človeka pripravi na življenje posvečeno Bogu, ter nižjim, posvetnim znanjem, ki mu omogoča zgolj materialno preživetje. Pojasni nam tudi, kakšna sta idealen učitelj in zgleden učenec ter razjasni pojme o smislu in namenu izobraževanja.

No posts found

Write a review

Similar