Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

SADHANA POT K BOGU

Language:
Pages:
165 strani, mehka vezava
Published:
8,50 
In stock
9789616123686
+
Add to wish list

Anthony de Mello je izoblikoval SADHANO kot vrsto zaporednih vaj, ki jih je prvič podal slušateljem v Rimu leta 1974/75.
Kako je bil sprejet, kaže dejstvo, da je njegova knjiga postala uspešnica po vsem svetu.

Peter Anthony de Mello je pisal knjige v multureligijskem prostoru, da bi z njimi pomagal vernikom drugih verstev, agnostikom in ateistom pri njihovem duhovnem iskanju. Avtorjev namen ni bil pisati učbenike za poučevanje katoličanov v verskem nauku ali verskih resnicah.

"Neki prijatelj jezuit mi je nekoč povedal, kako se je zatekel k hinduističnemu guruju, da bi ga le ta uvedel v umetnost molitve. Guru mu je rekel: "Skoncentrirajte se na dihanje." Prijatelj se je torej za kakih pet minut posvetil samo dihanju. Potem je guru rekel: "Zrak, ki ga vdihavate, je Bog. Boga vdihavate in izdihavate. Začnite se tega zavedati in ohranite to trajno v zavesti." Prijatelj je v mislih najprej teološko nekoliko prilagodil to trditev, nato pa se je držal navodila - dolge ure, dan za dnem - in v svoje veliko presenečenje je odkril, da je molitev prav tako preprosta stvar kot dihanje. In našel je v tej vaji neko globino in zadovoljstvo in duhovno hrano, česar prej leta in leta ni doživel v premnogih urah, ki jih je prebil v molitvi.

Vaje, ki jih priporočam v tej knjigi, so zelo podobne načinu omenjenega hinduističnega guruja, ki ga osebno nisem nikoli srečal, niti zanj še kdaj slišal. Tudi sam imam o molitvi vrsto teorij, a o njih bom govoril pozneje v povezavi z vajami...

- iz avtorjevega uvoda

No posts found

Write a review

Similar