Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

SAMOSPOZNANJE

Language:
Published:
17,00 
In stock
9789612793395
+
Add to wish list
V sedanjem obdobju skepticizma in materializma je le malokomu mar za poznavanje svojega resničnega Jaza, ki je božanski in nesmrten. A poznavanje resničnega Jaza je bilo vedno glavna tema vedantske filozofije in religije. Celo v njenih najstarejših zapisih, Upanišadah, ki tvorijo dele vedskih spisov, zasledimo, kako goreče so iskali in povzdigovali samospoznanje oziroma atma džnano . Veliki vidci, omenjeni v Upanišadah, so odkrili in učili, da je poznavanje Jaza temelj vsega znanja, bodisi v znanosti, filozofiji ali religiji. Vsak iskren iskalec znanja, ki si želi intelektualnega, moralnega ali duhovnega razvoja, se mora torej najprej naučiti razlikovati med duhom in materijo, med dušo in telesom, in nato spoznati vsevedni božanski Jaz, ki je večni temelj univerzuma.

V tem kratkem priročniku, ki je namenjen tako poznavalcem njegovih naukov kot bralcem, ki se šele spoznavajo z njimi, je nanizanih šest temeljnih lekcij o samospoznavanju, ki v skladu z vedantsko filozofijo predstavlja edini vir sreče ter vodi k popolnosti in svobodi. Knjiga predstavlja dobrodošel vpogled v ideje Vedante in odstira nove možnosti za samouvid v materialistično naravnanem svetu.

No posts found

Write a review