Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

VRNITEV ENOSTI

Cover:
Language:
Published:
27,70 
In stock
9789616804257
+
Add to wish list
Živorad Mihajlović Slavinski, svetovno priznani raziskovalec alternativne psihologije, duhovnosti in ezoterike, v knjigi Vrnitev enosti razlaga veliko resnico, do katere je prišel po več kot petdesetih letih proučevanja in prakticiranja različnih sistemov, metod in tehnik perenialne ali večne filozofije. Spoznal je, da obstaja skriti element, h kateremu vodijo vsi posamezni postopki in to je postopno gibanje od sveta dvojnosti, razdeljenosti ali sveta nasprotij v stanje Enosti, enotnosti in skladnosti.
V prvem delu knjige, avtor poda strnjeno teoretično podlago, nujno za razumevanje praktične metodologije, saj je za resnično razumevanje tega sveta in človeškega bitja v njem nujno treba razumeti njegovo polarno strukturo in najglobljo nezavedno težnjo, da se iz tega protislovnega sveta osvobodi tako, da doseže Enost. Naprej predstavlja mnoge metode drugih ustvarjalcev, ki bolj ali manj težijo k preseganju dvojnosti in nadaljuje z obsežno in popolno predstavitvijo svojih metod spiritualne tehnologije, tako da se bralec lahko po zaslugi knjige vsaj do neke mere spremeni v praktika.
V knjigi, ki je v večjem delu praktični priročnik je avtor glavne napore usmeril v poskus, da izostri zavest bralca o tem, da ne more obiti dualnosti v sebi in zunaj sebe v svetu, v katerem živimo.
To je dolga in naporna pot, vendar vodi k izhodu iz labirinta. Obstajajo sistemi, ki o tem učijo in služijo kot dragoceni zemljevidi ter točni smerokazi. Človek, ki hodi po tej poti, prerase ta svet in postopoma neha igrati njegove prisilne in zmotne igre. Sam postaja živa integracija in sinteza najglobljega in najvišjega, svetlobe in teme, materialnega in duhovnega, svobodne volje in usode, omejitve individualnosti in neskončnosti univerzuma.

No posts found

Write a review

Similar