Vse o runah

Praktični vodnik po njihovi uporabi pri vedeževanju in magiji

Ocenite izdelek
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
11,2 x 18 cm
Prevajalec:
Strani:
192
Vezava:
18,90 
Ni na zalogi
9789617079203

Odkar pomnimo, si človek želi razlagati preteklost, sedanjost, predvsem pa prihodnost. Vedno znova se oziramo v nebo in si mislimo, da mogoče tokrat pridemo do odgovorov, kako naprej. Ker smo že od nekdaj obdani z naravo na Materi Zemlji, ni čudno, da se obračamo nanjo pri iskanju odgovorov na vprašanja o svojem obstoju in življenju. Prerokujemo in vedežujemo ob pomoči marsičesa, od zvezd do kamnov, od vode do Lune, od morja do ognja, od vesolja do običajne zemlje.

Ena od tehnik, ki je nastala v Skandinaviji, so danes že splošno znane rune, katerih izvor pa še vedno ostaja relativna skrivnost, čeprav naj bi izvirale iz norveške mitologije. Kljub temu jih lahko preprosto izdelamo iz različnih materialov in na ta način iščemo odgovore na življenjska vprašanja.

Prav v ta namen je umetnica in pisateljica Lisa Peschel iz Severne Karoline v ZDA že leta 1989 napisala kratek in praktičen vodnik o njihovi zgodovini, izdelavi, uporabi in medsebojnem vplivu.

Seveda, podobno kot pri drugih metodah vedeževanja, tudi pri runah velja lastna intuicija, vendar zagotovo pomagajo razlage njihove zgodovine, pomena in medsebojnega vpliva. V majhni knjižici boste izvedeli tudi vse in še več, kako jih izdelati iz različnih materialov, kako si izdelati lastno vrečko za shranjevanje, saj je pomembno, da vsak uporablja svoje rune, ki so prepojene z njegovo ali njeno energijo, ter kako vedeževati z njimi in izdelovati talismane za srečo.

Rune veljajo za svete simbole, ki so se kot goba po dežju razširile iz Skandinavije po vsem svetu, zato avtorica razloži tudi, kako pomembno je skrbeti zanje kot za svete predmete, ki lahko s prakso pomagajo v različnih situacijah in označujejo različne stvari, od ljubezni do prijateljstva, zmage, gibanja, rasti, razvoja in pomembnih pozitivnih mejnikov v življenju, pa tudi težave v družini, poraze in druge težave, kar je koristno pri iskanju ustrezne rešitve.

Pomembno je tudi, v katero smer so rune obrnjene in koliko jih uporabimo pri vedeževanju. Avtorica nam razkrije, katere rune se uporabljajo za pridobivanje denarja, zaščito, zdravljenje, moč in podobno ter s katerim dnevi in bogovi oziroma boginjami so povezane.

V tej majhni knjižici, ki je v agleški izdaji doživela že 25. ponatis in je bilo prodanih že več kot 250.000 izvodov, boste torej izvedeli na kratko in jedrnato vse in še več o;

  • Štiriindvajsetih runah runske abecede Starega Fultharka
  • Razlikah med bindrunami in runskimi zapisi
  • Štirih postavitvah run in podrobnih razlagah run (vključno s pomenom obrnjenih run)
  • Izdelavi talismanov in izklesovanju run
  • Pomenu in uporabi run v magiji