Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Zapestnica Palo santo - sveti les

12,00 
In stock
8720088295397
+
Add to wish list
Zapestnica iz svetega lesa ali Palo santa na elastični vrvici.
Premer kroglice: cca 8 mm
Število kroglic: cca 23

Palo Santo ali sveti les

Palo Santo (Burseara Graveolens) je divje rastoče mistično drevo, ki raste vzdolž obal Južne Amerike. Uvršča se v isto vrsto kot Mira in Frankincense. Zraste do 15 m v višino. Kar predstavlja sandalovina v Indiji, predstavlja Palo Santo v Južni Ameriki. Ime (v španščini) Palo Santo pomeni sveti les in ne more biti primernejše zanj. Čarovnija Palo Santa je v alkemičnem procesu, ki se zgodi, ko drevo ali njen del odmre. Drevo običajno živi od 80 do 90 let. Ko odmre mora odležati v svojem naravnem okolju od 4 do 10 let, da bi se zaključila njegova preobrazba. Samo tedaj se razvijejo njegove medicinske in mistične lastnosti ter zares postane sveti les. Palo Santo že tisočletja uporabljajo šamani in zdravilci v Peruju in Ekvadorju. Še danes ga v te namene uporabljajo v andskem gorovju. Njegove čudovite lastnosti so ga v zadnjih letih ponesle širom sveta kot enega največjih dišečih zakladov Matere Zemlje. Njegovo delovanje sega tako v fizični kot metafizični svet.  

Naravna rastišča
Peru, Venezuela, Bolivija, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Mehika, Jukatanski polotok, Nikaragva, Galapaški otoki.

Vonj
topel, fino sladek, vrtnično lesnat. Les je bogat s smolo in ima čudovit sladek vonj, ki nekoliko spominja na kokos, čeprav se težko primerja katerim drugim vonjem.

No posts found

Write a review