Zgovornost tišine

Presenetljiva modrost v pripovedih o praznini

Ocenite izdelek
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
14 x 22 cm
Prevajalec:
Strani:
185
Vezava:
22,00 
Na zalogi
9789617184778
+
Dodaj na seznam želja

Thomas Moore s sočutjem in pronicljivostjo ponuja prepričljiv primer za lažji in lahkotnejši način življenja, ki ga omogoča mir, spokojnost in odprtost praznine.

Z uporabo starodavnih in sodobnih zgodb ljubeznivo prikaže, da nas nenehna več opravilnost verjetno ne bo pripeljala daleč, praznina pa ni pomanjkljivost, temveč povabilo, ki lahko postane naš najboljši učitelj.

Vsakodnevno zavedanje in spoštovanje tihe prostornosti v našem svetu in naših življenjih ni umik iz resničnosti, temveč bogata in polna dobrodošlica vsemu, kar je najbolj smiselno in resnično.

O avtorju:

Thomas Moori je avtor knjige "Nega duše", ki je bila več kot eno leto na seznamu knjižnih uspešnic časnika New York Times. Poleg tega je ustvaril trideset drugih del, med katerimi so "Duše dvojčice" in "Meditacije Thomasa Moora", prevedeni tudi v slovenščino. Pri svojem ustvarjanju povezuje duhovnost, mitologijo, globinsko psihologijo in umetnost. Že štirideset let deluje kot psiho-terapevt, predvsem pod vplivom C. G. Junga in Jamesa Hillmana. Je tudi diplomiran glasbenik in teolog, ter oče in mož v ustvarjalni družini, v kateri so tudi slikarka Joon Hanley, glasbenica SiobhOn Moore (znana tudi kot Ajeet) ter arhitekt Abraham Bendheim. Trenutno živi v ameriški zvezni državi New Hampshire.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki