Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Gospodar svoje usode

12 korakov za svetlo prihodnost

Cover:
Language:
Mere:
13 x 20 cm
Published:
Vezava:
25,90 
In stock
9789619424827
+
Add to wish list
Finleyjeva knjiga Gospodar svoje usode je poziv k življenju, ki ga uspe uresničiti le redkim. Bralcu ponuja orodja, ki jih ta potrebuje za dosego nove ravni bivanja, na kateri zbledi vsakršen občutek ujetosti v čas in prostor.

V prvem delu opisuje pozicijo človeka kot posameznika v sodobnem svetu in opredeljuje vlogo, ki jo ljudje brez kakršnega koli upora prevzemamo. Svojo vlogo v življenju velikokrat dojemamo kot preveč vnaprej določeno in zato ne čutimo potrebe po uporu, ali pa se upora morda bojimo.

V drugem, osrednjem delu knjige je podrobno predstavljenih dvanajst korakov, ki zagotavljajo spremembo v odnosu do prihodnosti. Pri opisu vsakega posameznega koraka Finley najprej osvetli posameznikovo izhodiščno notranje stanje, nato svetuje in predlaga ter končno navede, kaj lahko bralec ob doslednem upoštevanju predstavljenih smernic pričakuje.

Poglavja v osrednjem delu knjige se ukvarjajo s problematiko ustaljenih navad in zakoreninjenih prepričanj, citirajo mislece in filozofe, učijo tihega pristopa k samemu sebi in poudarjajo pomen zavestnega tveganja, ki je nujen sestavni del vsakega (notranjega) napredka. Čudovito potrka na vrata naše notranjosti, ko v enem izmed zadnjih poglavij zapiše: »Če bi radi našli nekaj brezčasnega, si morate upati zaživeti tako, kot da imate ves čas na svetu!«

V zadnjem delu se avtor zelo natančno posveti čustveni stabilnosti in osvoboditvi od stresa ter zaključi z višjimi spoznanji krojenju lastne usode.

»Kar si sposodimo, moramo vrniti,« nam na koncu prijazno na srce položi eno najprodornejših misli cele knjige.

No posts found

Write a review