Kulti in prakse nadzora uma

Vodnik za zaščito, izhod in okrevanje

Ocenite izdelek
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
16 x 23 cm
Prevajalec:
Strani:
372
Vezava:
39,90 
Na zalogi
9789617205237
+
Dodaj na seznam želja

Dr. Steven Hassan, priznan avtor in strokovnjak za kulte, se v knjigi Kulti in prakse nadzora uma poglobi v zapleten svet kultov in njihovih zahrbtnih taktik. Dr. Hassan na podlagi svojih obsežnih raziskav in osebnih izkušenj razkriva nevarne tehnike, ki jih uporabljajo voditelji kultov, da bi nadzorovali in manipulirali s svojimi privrženci.
S sočutnim in empatičnim pristopom bralcem ponuja celovit vodnik za razumevanje psiholoških mehanizmov, zaradi katerih so posamezniki ranljivi za novačenje v kulte. S pomočjo ganljivih resničnih zgodb in prepričljivih študij primerov razkriva notranje delovanje kultov in osvetljuje taktike, ki jih uporabljajo za izkoriščanje in nadzorovanje misli svojih članov.

Toda ta knjiga se ne ustavi zgolj pri razkritju. Dr. Wilson bralce opremi s praktičnimi strategijami in navodili, ki jim bodo pomagali osvoboditi se iz primeža nadzora uma, ki ga izvaja kult. Od prepoznavanja opozorilnih znakov, do ponovne vzpostavitve občutka lastne vrednosti in ponovne pridobitve osebne avtonomije, avtor predstavlja načrt za okrevanje in opolnomočenje po korakih.

Kulti in prakse nadzora uma ni le knjiga; je rešilna bilka za tiste, ki so postali žrtve prefinjenega in pogosto uničujočega vpliva kultov. Služi kot opozorilo družbi in nas poziva, naj bomo pozorni in proaktivni v prizadevanjih, da bi sebe in svoje bližnje zaščitili pred kremplji manipulativnih skupin.

Ta prelomna knjiga je s svojo pronicljivo analizo, opolnomočujočimi napotki in neomajno zavezanostjo resnici svetilnik upanja za tiste, ki se želijo osvoboditi verig kultnega nadzora uma in si povrniti življenje.

O avtorju:

Dr. Steven Hassan - vodilni strokovnjak za razumevanje in reševanje izpod nadzora kultov

Dr. Steven Hassan je uveljavljeno ime na področju kultov in manipulativnih skupin. Kot avtor, svetovalec in predavatelj že več kot 40 let pomaga ljudem razumeti in se osvoboditi manipulacij in nadzora uma, ki ga izvajajo kulti.

Dr. Hassan je iz lastnih izkušenj kot nekdanji član kulta, razvil globok vpogled v taktike, ki jih uporabljajo skupine, da bi nadzorovale misli in vedenje svojih članov. S tem znanjem je ustvaril učinkovite pristope za prepoznavanje kulta, pomoč žrtvam pri izstopu iz njega in preprečevanje novih primerov rekrutiranja.

V svojih knjigah Combatting Cult Mind Control in Freedom of Mind predstavlja jasen in praktičen vodnik za razumevanje delovanja kultov in zaščito pred njihovim vplivom. Njegovo delo je cenjeno tako med strokovnjaki kot med širšo javnostjo, saj ponuja dragoceno pomoč vsem, ki imajo težave zaradi vpletenosti v kult ali želijo izvedeti več o tej kompleksni temi.

Poleg pisanja knjig, dr. Hassan redno predava o tej tematiki in tudi sodeluje z različnimi organizacijami, ki nudijo podporo žrtvam kultov in njihovim družinam. Njegovo predano delo je pomagalo nešteto ljudem, da so si povrnili življenje in svobodo.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje