Naučite se ljubiti

Ocenite izdelek
Jezik:
Leto izdaje:
Strani:
179 strani
21,90 
Na zalogi
9789616769273
+
Dodaj na seznam želja

Soavtorja knjige Naučite se ljubiti sta Eileen Caddy, pisateljica in soustanoviteljica fundacije Findhorn Foundation na Škotskem, in David Earl Platts, pisatelj in predavatelj, ki že več kot 35 let poučuje in dela z različnimi skupinami po vsem svetu.

Knjiga temelji na ideji, da prav vsi ljudje v svoji notranjosti nosimo božansko iskro, ki jo moramo poiskati in ki jo lahko razpihnemo v žareč ogenj ter tako izrazimo svojo temeljno naravo – predajamo ljubezen in pomagamo drugim ljudem. Zaradi bolečih izkušenj v preteklosti smo v svoji notranjosti postavili zaščitne pregrade, naša neomajna prepričanja in vedenjski vzorci pa te ovire še dodatno utrjujejo ter nam preprečujejo, da bi ljubezen predajali in prejemali neovirano.

Temeljna lekcija, ki se je mora v življenju naučiti prav vsakdo, je, da se naučimo ljubiti. Drugim ljudem ljubezni ne moremo predajati, vse dokler najprej ne ljubimo samih sebe. Mnogo ljudi samih sebe ne ljubi v celoti, najpogostejši razlog za to pa so naši dvomi o sebi oziroma negativno mnenje, ki ga imamo o sebi.

Knjiga Naučite se ljubiti vas torej spodbuja, da se odločite, da boste sprejemali in spoštovali sami sebe ter tudi druge ljudi. Spodbuja vas, da se odločite, da boste spremenili svoja prepričanja in vedenjske vzorce, ter da se odločite, da boste porušili ovire, ki ste jih postavili v svoji notranjosti, in da boste tako ljubezni omogočili prost pretok.

Knjiga vam pokaže, da se ljubiti naučite tako, da zavestno sprejemate odločitve in da ste svoje odločitve pripravljeni tudi aktivno udejanjiti. Ponuja vam ustrezne tehnike osebnega zavedanja in vas spodbuja, da jih uresničujete. Večina tehnik temelji na psihosintezi, holističnem pristopu, ki pri proučevanju človekove osebne rasti in razvoja posameznika postavi prav v ospredje.

Knjiga v vsakem poglavju obravnava določen aspekt osebne rasti, ki vam pomaga na poti k svobodnejšemu in celostnejšemu predajanju ljubezni, vsako poglavje pa vsebuje tudi praktične vaje, ki vam bodo pomagale, da boste lahko sami izkusili pomembne vidike vsakega obravnavanega področja. Poleg tega avtorja v okviru vsakega poglavja navajata dodatno literaturo, kjer lahko najdete koristne informacije in še dodatno okrepite svoja prizadevanja, da bi ljubezen predajali neovirano.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje