Zazen

Praktična navodila za meditacijo

Ocenite izdelek
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
13,50 x 20,50 cm
Strani:
76
Vezava:
12,00 
Na zalogi
9789610702405
+
Dodaj na seznam želja
Shodo Harada Roshi je opat templja Sogen-ji na Japonskem in aktiven zenovski učitelj po vsem svetu. Razen na Japonskem je zelo vpliven tudi v ZDA, Indiji in Evropi, kjer so ustanovljene podružnice templja Sogen-ji. S svojim nesebičnim delom pri kazanju v smer prave zenovske poti je močna inspiracija vsem raziskovalcem zena, ki pridejo v stik z njim bodisi preko knjižnega in drugega gradiva bodisi v živo.
Knjiga na kratko opisuje njegovo življenje in razkriva, kako je prišlo do tega, da je stopil na pot zen budizma. Podrobno nas pouči o načinih pravilnega meditiranja, od položaja telesa in dihanja do mentalnih vidikov. Zelo zanimiv pogled na prakso pa nam razkrivajo avtorjevi odgovori na vprašanja meditatorjev, v katerih se dotika tudi tem, ki so zanimive za praktikante borilnih veščin in joge. V zadnjem poglavju so pojasnjeni in navedeni tudi najpomembnejši tradicionalni teksti, sutre in dharaniji, ki so v zenovskem svetu opora in spremljevalec vsakodnevne prakse.
 
Knjiga Zazen, praktična navodila za meditacijo je prvi prevod Haradovih del v slovenščino. Tistim, ki se z zenom šele srečujejo, bo pomagala postaviti dobre temelje za nadaljnjo prakso. Tistim, ki po zenovski poti morda hodijo že dalj časa, pa bo lahko služila kot pomemben opomnik ohranjanja pravilnih in nujno potrebnih osnov.

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki