Filter izdelkov Filter izdelkov

Tarot

Tarot karte

so eden izmed pripomočkov s katerim lahko pridemo v stik s svojo intuicijo in univerzalno modrostjo, ki vodi naša življenja. Poleg tarot kart obstajajo tudi orakeljske karte. Rečeno je, da so tarot karte do 15. stoletja uporabljali kot igralne karte šele kasneje kot ezoterični pripomoček.  Prve igralne karte Tarot izvirajo iz Italije, Francije in Nemčije. Najstarejše ohranjene tarot karte so iz 15. stoletja - Visconti-Sforza tarot. Začetki vedeževalskega tarota so zabeleženi v 18 stoletju na območju Francije. Mnogi se ne strinjajo z oznako vedeževalske karte, saj uporabljajo tarot karte kot ogledalo, ki odseva trenutno stanje v življenju. S tarot kartami lahko odkrijemo skrite misli, občutke oziroma dejansko notranje stanje in te informacije uporabimo za pomembne odločitve v življenju, saj nam pomagajo razumeti situacijo v kateri se nahajamo.
Najpogosteje uporabljene ezoterične karte so Marseilles tarot, Rider-Waite tarot in Thoth tarot.

Velika in mala arkana

Tarot karte sestavlja komplet 78-ih kart, ki se deli na veliko in malo arkano. Veliko arkano sestavlja 22 kart in je ponavadi oštevilčena z rimskimi števili razen karte Norec ki predstavlja število 0 ali 22. Velika arkana običajno predstavlja pomembne življenjske dogodke.

Mala arkana je sestavljena iz 56-ih kart oziroma štirih skupin - barv: meči, palice, novci in kelihi. Vsaka skupina je sestavljena iz 14 kart. Prvih deset vsebuje števila ena ali as, dvojke, vse do desetice, paže, viteze , kraljice in kralje.  Mala arkana se ukvarja z vsakodnevnim življenjem. Vsaka karta ima svoj pomen.

Kako začeti z učenjem branja tarot kart:

- Izberite dobre začetniške tarot karte: najpogosteje priporočajo Rider-Waite tarot karte.
- Priskrbite si dober priročnik ali se udeležite tečaja.
- Vaja dela mojstra - vadite vsak dan.
Naj vam bodo tarot karte v zabavo ali kot pripomoček za samospoznavanje!