Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Kraljestvo starih Slovenov

Author:
Cover:
Language:
Published:
25,00 
In stock
9789617036404
+
Add to wish list
Knjigo Kraljestvo starih Slovenov je napisal Mauro Orbini, dubrovniški dominikanski opat, zgodovinopisec in prevajalec. knjigo so prepovedali in skrivali v težko dostopnem vatikanskem knjižnem oddelku in dve leti po izidu, leta 1603, prepovedala inkvizicija.

Spoznanja iz knjige, prepovedane in skrite 416 let

Zgodovina Dubrovčana in mljetskega opata doma Mavra Orbinija, ki je prvič izšla z naslovom Il Regno di Slavi leta 1601, opisuje izvor skoraj vseh ljudstev, ki so govorila staroslovensko, opiše tudi njihova številna in različna zavojevanja v Evropi, Aziji in Afriki, razvoj njihovih kraljestev, njihova starodavna verovanja in obdobje njihovega pokristjanjenja. Ime (stari) Sloveni je sorazmerno mlado in naši predniki so pred tem imeli številna druga imena, kot lahko preberete v tej knjigi. Vsa staroslovenska ljudstva so govorila en sam samcat jezik in prav to je kronski dokaz, da vsa izvirajo iz istega rodu, namreč Jafetovega, najstarejšega Noetovega sina. Zato lahko zgodovini naših prednikov sledimo od časa po zadnjem vesoljnem potopu, kar stori tudi Orbini.

Vatikan je knjigo dve leti po izidu prepovedal in jo uvrstil v svoj spisek prepovedanih knjig, saj preveč natančno in jasno dokazuje prevlado starih Slovenov, teh potomcev prvih ljudi, vse od bronaste dobe naprej, jasno pa tudi pove, da ko so v drugi polovici prvega tisočletja stari Sloveni zasedli naše kraje, so tamkajšnji domačini govorili en in isti staroslovenski jezik!

Knjiga je živi in prepričljivi dokaz o neveljavnosti, lažnosti in zmotnosti zahodnoevropske ‒ s tem pa tudi slovenske ‒ uradne zgodovine, ki se pokorno drži za krilo pangermanske dogme. Po Orbiniju so bili naši poganski staroslovenski predniki pred vzponom grško-rimske civilizacije nesporni vladarji celotnega znanega sveta, predvsem Evrope, Male Azije in Severne Afrike. Pozneje so prav oni uničili rimsko cesarstvo ter nato več kot pol tisočletja ropali in plenili po vsem svetu in ustanavljali številna kraljestva ‒ nekatera med njimi obstajajo še danes kot narodne države: Rusija, Poljska, Češka … Kot je iz Orbinijevega pisanja razvidno, je tujim vladarjem naposled uspelo slovenska ljudstva ukrotiti šele s spreobrnitvijo v krščanstvo.

No posts found

Write a review

Similar