Prihranite 81%

Nebesni pokop

Epska ljubezenska zgodba iz Tibeta

Napiši mnenje
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
13,3 x 23,3 cm
Strani:
198 strani
Vezava:
Priporočena cena: 27,00 
5,00 
Prihranite: 22,00 € (81%)
Ni na zalogi
9789616359382

Nebesni pokop je resnična pripoved o kitajski zdravnici, ki je trideset let iskala svojega moža v zasedenem Tibetu. Bil je zdravnik v Maovi osvobodilni ljudski armadi, in ko so ga po dveh mesecih razglasili za pogrešanega, se je pridružila vojakom ter odšla za njim. Naslednjih trideset let je živela v Tibetu, spoznala domačine in deželo ter postala tibetanska budistka.


Knjiga opisuje tudi njeno vrnitev v Kitajsko, kjer je spoznala pisateljico, tedaj radijsko novinarko, in ji zaupala svojo zgodbo. Nebesni pokop je dragocen prikaz prostranosti geografije, zgodovine in duhovnosti znotraj zgodbe o ljubeči ženski ter obvezno branje za vsakogar, ki želi globlje razumeti tibetansko življenje in mistiko.

Xinran Xue je v Pekingu rojena britansko-kitajska pisateljica in publicistka. Nekaj let je delala na kitajskem radiu in postala ena najuspešnejših in najvidnejših kitajskih novinark. Po selitvi v London, kjer se je sprva preživljala kot snažilka, je napisala roman The Good Women of China, v katerem opisuje položaj žensk v maoistični Kitajski med kulturno revolucijo. Takoj je zaslovela in njeni romani so prevajani v številne jezike.

Predlagani izdelki