Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Uganka tega sveta

Author:
Cover:
Dimensions:
12,5 x 18 cm
Language:
Pages:
117 pages
Published:
9,90 
Out-of-stock
9789619319109

IZ KNJIGE

Mauriceu Magru (del Materinega odgovora francoskemu pisatelju)

Dobila sem Vaše pismo, in vprašanja, ki jih postavljate, so me v nekem obdobju moje rasti in razvoja tako živo zanimala, da Vam z veseljem odgovarjam nanja. Vendar pa kak odgovor, ki ga izrazimo z umom, najsi bo še tako celovit, nikoli ne more biti dokončni odgovor, ki bi utišal vse dvome in bi pomiril duha. Gotovost ne more priti drugače kakor z duhovno izkušnjo, in tudi najlepša filozofska dela nikoli ne bodo mogla imeti enake vrednosti kot nekaj trenutkov doživetega Spoznanja in tudi ne bodo mogla nadomestiti tega Spoznanja.
Pravite: “Ali se srednje razvit človek, ki ga nič več ne mučijo zemeljske želje in ki je združen s svetom samo po svojem globokem nagnjenju do ljudi in stvari, mora odreči upanju, da se ne bo nič več utelesil na zemlji? Ali ne obstaja za človeškim stanjem neko manj snovno stanje, kamor preide človek potem, ko ga želje nič več ne prikličejo v človeško stanje? To se mi zdi strogo logično. Človek ne more biti na vrhu lestvice. Živali so čisto blizu človeka - ali ni človek čisto blizu naslednjega stanja?"

Na taka in podobna vpašanja dobite odgovore v knjigi Uganka tega sveta.

No posts found

Write a review