Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

AKTIVNI REIKI Usui do

Language:
Published:
20,00 
In stock
9789612458997
+
Add to wish list
AKTIVNI REIKI TRETMA

Pri tem načinu zdravljenja lahko skozi način dihanja, vizualizacijo, uporabo jumon ali kotodam ter zvokov, posebnih tehnik (dih, dlani, prsti, kretnje …), akumulacijo in usmerjanjem energije na določena mesta, spreminjamo intenziteto, frekvenco, praktično bi lahko dejali – moč energije v krajših časovnih intervalih. Na ta način lahko delujemo učinkovito in v dokaj kratkem času, na vsa področja naše avre, tako tudi na fizično telo kot tudi na mentalno, astralno telo itd. S tem lahko vplivamo takoj. In tako v eni sami seansi spremenimo negativna čustva, misli, konkretne fizične disfunkcije. Sklepam, da je nekaj takega uporabljal tudi mojster Usui.

(povzetek iz knjige Aktivni reiki Usui do)

O knjigi:

O reikiju je bilo napisanih že mnogo knjig. Večina jih podaja osnovne podatke o pomenu reikija, položajih rok ter o fizičnem aspektu učinka reikija. Večino navdaja mistika, kot da je reiki dostopen le redkim izbrancem. Pa ni tako. Reiki nosimo v sebi prav vsi, je del naše ezoterične anatomije, pa ne samo naše, temveč vsesplošne. Je univerzalna božja energija, ki prežema prav vse. Je ljubezen, je svetloba, toplina srca in tudi vir naših življenj. Potrebna je le posvetitev, odprtje pretoku reikija in potem nam ostane le še poznavanje samih tehnik, ki se uporabljajo v reiki sistemu ter seveda delu, življenju z reikijem. Rad bi tudi poudaril, da reiki ni omejen na fizične manifestacije, ravno nasprotno; je pot duhovnosti, ki nas pelje v realizacijo samega sebe, v duhovni koncept univerzuma in našega namena bivanja. Seveda deluje tudi na fizično telo, na bolezni, vendar sami vemo, da so bolezni posledica našega energijskega stanja, naših misli, čustev, sprejemanja in razumevanja okolice ter seveda nas samih..
V tej knjigi sem podal stare tehnike, ki izvirajo iz Japonske, zgodovinska dejstva, ki morda niso sprejemljiva, predvsem pa ne znana vsem, pa tudi nekaj drugih tehnik, ki jih lahko uporabimo skupaj z reikijem.
Veliko pa je podanega tudi iz mojih izkušenj, prakticiranja različnih tehnik in načinov, torej mojega osebnega pristopa. Predvsem pa sem hotel poudariti, da reiki ni le pasivna oblika zdravljenja in samozdravljenja, temveč je močna aktivna oblika, če seveda uporabimo vse kar nam je dano. Dano nam je z namenom, torej nam lahko le koristi. Od tod tudi naslov knjige same: Aktivni reiki.
V reiki seansi nam ni dano le priklicati energijo in spremljati kaj se nam dogaja, temveč jo lahko tudi akumuliramo in usmerjamo z uporabo določenih tehnik ter v določenih pogojih. In na tak način reiki sam preseže rezultate, na katere se sklicujejo nekateri, ki reiki opredeljujejo kot pasivno, šibko in na fizično telo omejeno tehniko. Ni le sistem, ki blaži samo simptome. Ne uporabljamo ga le, kadar nas boli glava ali kadar imamo bolečine v hrbtenici, temveč občutimo nekaj več, se poenotimo z univerzumom in dvignimo našo zavest z delom na sebi. Reiki ne deluje le, če ga ne uporabljamo.
Ta knjiga se precej razlikuje od večine knjig o reikiju; je dejstvo – kaj reiki sploh je in poudari vse dimenzije, ki jih reiki obsega.

No posts found

Write a review