Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Činele tibetanske OM Mani padme hum - s podaljšanim zvenom, 6.7 cm

35,00 
In stock
8718657467900
+
Add to wish list
Tibetanske činele
Teža: cca 308 g

Činele 

Tingshas (ding-shas, činele) se uporabljajo za zvočno daritev v budističnih duhovnih praksah in med meditacijo v enakomernih intervalih, da bi ohranili osredotočenost. “Zvočna daritev” je običajna pri 'puji' (molitveni obred), uporabljajo pa se številni inštrumenti: zvonci, bobni, činele in rogovi. Zvočne oziroma glasbene daritve so zelo običajne v mnogih tibetanskih budističnih in hinduističnih obredih. Danes pa se činele uporabljajo tudi pri feng šuiju, meditaciji, čiščenju, zdravljenju in uglaševanju.

V kakšen namen lahko uporabljamo tibetanske činele ali tingshas?
Udarite čineli skupaj in nastal bo zvonek, jasen in visok zvok, ki bo prečistil atmosfero ter ustvaril poseben mir. Namen je, da prebudijo naše zavedanje, da se spomnimo kdo smo in da prepoznamo svoje prioritete v tem pogosto turbulentnem in iluzornem svetu. 

Činele - Tingshas in feng šui
V  feng šuiju se uporabljajo, ker prečistijo in odprejo energijo, ki je prisotna v prostoru. V ta namen s činelami udarjamo po vseh štirih kotih prostora. So zelo dobro nadomestilo za čiščenje s kadili, kadar teh ne moremo uporabiti.

Činele - Tingshas in zdravilni zvok
Poleg zdravljenja in uravnoteženja auričnega polja, se uporabljajo tudi za označevanje začetka in konca meditacije. Rečeno je, da nas zvok činel vrne nazaj v 'tukaj in zdaj'.

Kako jih shranjevati
Priporočamo, da jih po uporabi zavijete v mehko krpo.

Ornamenti na činelah
Činele pogosto okrasijo z zmaji, mantro ali osmimi tibetanskimi svetimi simboli ali pa ostanejo gladke.

No posts found

Write a review