Hsin Hsin Ming: knjiga o niču

Zenovsko razumevanje uma in zavedanja

Ocenite izdelek
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
14 x 22 cm
Strani:
258
Vezava:
24,00 
Na zalogi
9789617033311
+
Dodaj na seznam želja
»Če bi moral rešiti samo dve knjigi iz celotnega sveta mistike, bi bila ena Sosanova Hsin Hsin Ming,« pravi Osho. 
 
»Obsega srž zena, pot zavedanja in meditacije … samo dušo zena.«

Osho korak za korakom v Knjigi o niču razkriva pomen vsakega Sosanovega stiha. Razumljivo razkriva uganke, kot so razlika med umom in zavestjo, med meditacijo kot prakso in stanjem duha, razkriva pa tudi, kaj dejansko pomeni »zavedanje brez potrebe po izbiranju oziroma odločanju«

Vsak stih Sosanovega gradiva plemeniti s primeri iz vsakdanjega življenja in njegovih običajnih konfliktov, težav ter dram, ki si jih ustvarjamo sami. Vse to začini z mešanico neomajne iskrenosti ter lahkotnega humorja, ki nas privede do točke, na kateri se težave preprosto razblinijo … običajno najprej v smeh, nato v tišino. 

Hsin Hsin Ming, stihi o veri in umu Sosana (kitajsko Sengcan), tretjega kitajskega partiarha zena, velja za prvi kitajski zenovski dokument. Kot takšen je izjemno neposreden v svoji sporočilnosti. Brez okolišenja razkriva, kaj dejansko pomeni prakticiranje zena, pa tudi, kam želi popeljati tistega, ki prakticira zen: "Če bi radi vedeli resnico," se začnejo stihi, ki razkrivajo omenjeno," se ne postavljajte na nobeno stran - ne bodite niti za niti proti... Ugotavljanje, kaj nam je všeč in kaj ne, je bolezen uma."


Predlagani izdelki