Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Kadilo Palo Santo - sveti les - holy wood, lesene palčke 500 g

110,00 
Out-of-stock
23329

We (Ezoterika d.o.o.) will add your email address to a special mailing list for this product. Once the product is in stock, you’ll get an email about it automatically, and your email address will be removed from the product’s mailing list.

The data will be visible to some members of our staff. If you’d like to have your personal data removed, send an email to info@om-ezoterika.com.

If you believe that your personal data has been misused, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority. We’re obliged by EU General Data Protection Regulation to let you know about this right; we don’t actually intend to misuse your data.

Add to wish list

Palo Santo ali sveti les

Palo Santo (Burseara Graveolens) je divje rastoče mistično drevo, ki raste vzdolž obal Južne Amerike. Uvršča se v isto vrsto kot Mira in Frankincense. Zraste do 15 m v višino. Kar predstavlja sandalovina v Indiji, predstavlja Palo Santo v Južni Ameriki. Ime (v španščini) Palo Santo pomeni sveti les in ne more biti primernejše zanj. Čarovnija Palo Santa je v alkemičnem procesu, ki se zgodi, ko drevo ali njen del odmre. Drevo običajno živi od 80 do 90 let. Ko odmre mora odležati v svojem naravnem okolju od 4 do 10 let, da bi se zaključila njegova preobrazba. Samo tedaj se razvijejo njegove medicinske in mistične lastnosti ter zares postane sveti les. Palo Santo že tisočletja uporabljajo šamani in zdravilci v Peruju in Ekvadorju. Še danes ga v te namene uporabljajo v andskem gorovju. Njegove čudovite lastnosti so ga v zadnjih letih ponesle širom sveta kot enega največjih dišečih zakladov Matere Zemlje. Njegovo delovanje sega tako v fizični kot metafizični svet.  

Naravna rastišča
Peru, Venezuela, Bolivija, Costa Rica, El Salvador, Honduras, Mehika, Jukatanski polotok, Nikaragva, Galapaški otoki.


Tradicionalna uporaba v šamanstvu

Perujski Indijanci in šamani ga tradicionalno uporabljajo v svojih zdravilnih, religioznih in magijskih obredih že tisočletja.
Šamani in zdravilci ga prižigajo ob ritualih, ker čisti energije. Ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj. Ustvarja prijeten sveže dišeč dim s pridihom mete in citrusov, zaradi česar odganja komarje in druge insekte. Prav tako pravijo, da odganja slabe duhove in privablja dobre. Zelo primeren je v pripravah na meditacijo, saj s svojim vonjem zvišuje vibracije in omogoča globjo povezavo z Izvorom. Prav tako Palo Santo spodbuja ustvarjalnost in prinaša srečo tistim, ki se odprejo njegovi magičnosti.

Tradicionalna uporaba v ljudskem zdravilstvu

Palo Santo so v Južni Ameriki tradicionalno uporabljali za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glovobola, tesnobe, depresije, vnetij, čustvenih bolečin itd.  Uporabljali so ga tudi za pomiritev razburjenosti in napetosti.

Način uporabe

Ko prižgemo običajne dišeče palčke, palčke pogorijo do konca, Palo santo palčke pa lahko prižgemo večkrat. Ko prižgemo košček oziroma leseno palčko Palo santa, jo pustimo goreti pol do eno minuto, držite jo pod kotom 45 stopinj s plamenom naprej, da les dobro zažari. Potem ugasnite plamen in s kadilom pokadite (rahlo mahajte s palčko, da bolje tli) po vašem delovnem prostoru, domu, avtu, kopalnici oziroma povsod, kjer želite prečistiti energijo. Bogat aromatičen vonj vzbuja dobre občutke in mir. Uživajte v edinstvenem vonju.

Ko zaključite, položite leseno palčko v ognjevarno kovinsko, stekleno ali keramično posodico, da sama ugasne ali pa s pihanjem podaljšajte njeno tlenje in dimljenje. Z ognjem vedno ravnajte previdno in spoštljivo.

Vonj

topel, fino sladek, vrtnično lesnat.

Mešanje z drugimi kadili


Koščke Palo Santa lahko uporabljate tudi v kombinaciji z drugimi kadili. V tem primeru uporabite kadilne brikete. Zelo dobro se meša naslednjimi kadili:
benzoin, črni, zlati in beli kopal, frankincense (Boswellia), sandalovina, vanilija, zrna tonke, tolu, mira, sivka...

No posts found

Write a review