Šamanska Moqui kamna - Moqui Marble - par

Ocenite izdelek
19,00 
Ni na zalogi
090850003

Moqui kamen imenovan tudi šamanski kamen ali Moqui frnikola je zanimiva rjava kroglica sestavljena iz peska in železovih spojin s področja Navajo Sandstone v južnovzhodnem Utahu (ZDA). Lahko so v velikosti malih frnikol pa vse do velikosti nogometne žoge.
Beseda Moqui izhaja iz jezika Hopi in pomeni "mrtev". Rečeno je, da naj bi se njihovi pokojni predniki ob sončnem zahodu prihajali na Zemljo igrat s temi frnikolami.
Šamanska plemena jih uporabljajo že stoletja. Najdbe potrjujejo njihovo uporabo na vseh kontinentih.

Vrsta kamna: Moqui marbles, Moqui frnikola ali šamanski kamen
Barva: železno rjava
Velikost: od 3,5 do 4 cm
Nahajališče: Utah (ZDA)
Astrološko znamenje: Vodnar, Oven, Kozorog, Tehntica
Čakra: korenska

Delovanje: Moqui kamne največkrat uporabljamo v paru - manjši bolj okrogel se imenuje ženski, večji bolj ploščat pa moški kamen. Lahko ju držimo vsakega v eni roki (ženskega v levi roki). Na ta način nas prizemljujeta, zaščitita in uravnotežita našo energijo. Šamani položijo kamen neposredno na obolelo mesto, da bi odstranili blokade ali pa kot je rečeno vsakega v eno roko za splošno uravnoteženje in umirjanje ter usklajevanje energetskih centrov.  Uporablja se tudi za zaščito domov pred vlomilci, težavnimi ljudmi ter zoper naravne nesreče (strele, požari in poplave).
Pri težavah z nespečnostjo držite pred spanjem v vsaki roki en kamen, da se umiri vaš um. Če veliko presedite pred računalnikom, Moqui kroglice pomagajo stabilizirati energijsko polje.

Moqui kroglica je miniaturna Mati Zemlja, ki močno prizemljuje in sprošča stresno energijo ter negativnost tako, da jo absorbira. Moqui kamen je povezan z elementom zemlje in pomaga razviti občutek pripadnosti do ljudi in zemlje. Lahko pomaga dvigniti nivo osebne energije. Deluje kot zaščita telesa in uma pred negativnostjo. Če jo položimo na tretje oko, povečuje psihične sposobnosti. Moqui kroglice so kot stari prijatelji -  tople in  pomirjujoče.

Moqui kamen kot šamanski kamen

je izvrsten pripomoček pri zdravljenju z vibracijami.
Koristi pri premagovanju strahu pred smrtjo in bolečino. Iskalcem razsvetljenja pomaga pri učenju preseganja fizičnega nelagodja.

Nekaj načinov uporabe šamanskega kamna:
Pomaga pri meditaciji.
Pomaga odpraviti blokade psihičnih videnj.
Sprošča telesno nelagodje.
Odličen pripomoček pri šamanskih potovanjih.

Zanimivost: Če položimo Moqui kroglico v ogenj, bo postala gromska krogla. Vlažen pesek v sredici krogle se bo razširil in krogla bo eksplodirala. Moč eksplozije in vzorci ostankov krogle izkušenemu šamanu povedo, kako resna je situacija in tudi pot za rešitev težave.

Nega kamna: ne potrebuje posebne nege. Z Moqui kroglicami delajte z ljubeznijo in vrnile vam jo bodo, ko jo boste najbolj potrebovali.

Fotografija prikazuje par iz serije in je simbolična.