Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Pripovedke o Budovih prejšnjih življenjih - Džataka

Author:
Cover:
Language:
Published:
19,00 
Out-of-stock
9789616934220

We (Ezoterika d.o.o.) will add your email address to a special mailing list for this product. Once the product is in stock, you’ll get an email about it automatically, and your email address will be removed from the product’s mailing list.

The data will be visible to some members of our staff. If you’d like to have your personal data removed, send an email to info@om-ezoterika.com.

If you believe that your personal data has been misused, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority. We’re obliged by EU General Data Protection Regulation to let you know about this right; we don’t actually intend to misuse your data.

Add to wish list

Te pripovedke o Budovih doživljajih v njegovih prejšnjih življenjih niso zgolj kratkočasne in poučne zgodbice za mladino, ki so se ohranile z ustno predajo, temveč skupaj z Budovimi pridigami (Sutrami) predstavljajo pomožno sredstvo za ponazoritev zakonov vzročnosti, ki vlada vsakemu človeškemu življenju. Ena od značilnosti popolnega (Budovega) razsvetljenja je, da se razsvetljeni tedaj jasno spomni vseh svojih predhodnih rojstev, kar je obenem tudi popolna izpolnitev davnega rekla: Spoznaj samega sebe, namreč v tem smislu, da je vsako čuteče bitje že obstajalo v prejšnjih življenjih in da so se njene preizkušnje ponavljale iz življenja v življenje, obenem pa pripovedke tudi razkrivajo, da so se ljudje, ki so danes tako ali drugače povezani (kot prijatelji ali sovražniki), že poznali v prejšnjih življenjih. 

No posts found

Write a review

Similar