Prihranite 25%

Revolucija

Priročnik za spremembo svetovnega reda

Ocenite izdelek
Avtor:
Jezik:
Leto izdaje:
Mere:
15.20 x 23.50 cm
Strani:
352
Vezava:
Priporočena cena: 24,95 
18,71 
Prihranite: 6,24 € (25%)
Ni na zalogi
9789612743369
Russell Brand je sicer zvezdnik. Je bogat. Je ekscentrik. Je nekdanji odvisnik. Je narcis. Je burkaš. Ničesar ne zanika.

In je hkrati tudi glasnik nekega novega sveta, v katerem ni prostora za neenakosti in nepravičnost. Nazorne primere krutosti in absurdnosti obstoječega sistema naveže na lastno izkušnjo, jih začini s pobalinskim humorjem in bolečo iskrenostjo in zato kot govornik neverjetno prepriča. Ima karizmo in energijo, za kateri se zdi, da se napajata iz samih sebe. Brand v tem delu naslavlja tisto, kar vsi nekje v sebi vemo. Na primer, da sistem ne deluje. Naše vlade so skorumpirane in opozicijske stranke nesmiselno podobne. Naša kultura je polna topoumnosti in šunda, vse, kar slišimo, pa je, da nič ne moremo – »tako pač je«.

 

Russell Brand v tej knjigi duhovito opravi s slaboumnimi argumenti in namišljenimi sovražniki našega konformističnega časa in s pomočjo tako različnih strokovnjakov, kot sta Thomas Piketty in George Orwell, predstavi vizijo bolj poštene in bolj seksi družbe, ki je zabavna in nikogar ne izključuje.

Revolucija s to knjigo ne postane le mogoča, pač pa tudi neizogibna in zabavna - takole pravi Russell Brand: "Če od kapitalizma pričakujemo, da se bo kar naenkrat vedel drugače, je to tako, kot bi od mikrovalovne pečice pričakovali, da nam od zdaj naprej lepo pere avto." 

 

Russel Brand je kot politični aktivist posebej zaslovel po intervjuju za BBC, ki ga je z njim opravil legendarni Jeremy Paxman - samo na Youtubu na BBC-jevem profilu posnetek beleži neverjetnih 12 milijonov ogledov.

 

 Intervju Paxman - Brand - BBC News :  https://www.youtube.com/watch?v=Vrb7T5J6R2M&feature=youtu.be

Bodite prvi in oddajte svoje mnenje

Predlagani izdelki