Warning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

VATRENE DUŠE

Language:
Published:
15,00 
In stock
9788673484358
+
Add to wish list
Sveci, mistici i duhovni učitelji mnogih zemalja i vera čija strasna ljubav prema Bogu nadahnjuje savremeni svet


Ljubav prema Bogu je najdirektnija, najlepša i najuzvišenija duhovna Staza. Većina velikih duša, čiji su životi opisani ovde, ne samo da su među najpoznatijim svecima naše planete, nego su i skoro svi bili Savršeni Učitelji, što je duhovni vrhunac koji se može doseći na Zemlji. Religijske tradicije iz kojih su potekli manje su važne od dubine njihove ljubavi, predanosti i spremnosti da se da život za Boga.
Pred vama su veličanstvene priče o pesnicima i misticima, Hafizu, Kabiru, Terezi Avilskoj, Ramakrišni, Meher Babi, Avataru našeg doba, Rabiji od Basre, koja je živela u kupleraju – i koja je uživala glas najlepše žene na svetu –a zapravo je bila svetica: kupleraj je bio pokriće za njen pravi posao spasavanja duša, Milarepi, koji je bio praktičar crne magije i ubica desetine ljudi, a postao je najčuveniji svetac u celom Tibetu, Mirabai – princezi čije srce je plamtelo od ljubavi prema Bogu:
odrekla se prestola i moći da bi bez novca i u ritama lutala, sva ozarena, pevajući o svojoj ljubavi prema Krišni i nadahnjujući celu Indiju tom ljubavlju, lepotom i poezijom, Franji Asiškom – da ste sreli imućnog mladog Franju Bernardonea kako pijanči i lumpuje po ulicima Asisija, da li biste pomislili da će postati najomiljeniji i možda najuticajniji svetac u zapadnom svetu - Rumiju – uglednom muslimanskom profesoru, koji je napustio svoj posao i položaj da bi sledio jednog lutajućeg derviša, koji mu je ranio srce vatrom ljubavi prema Bogu.
Rumi je osnivač sufi reda Mevlevija, ''vrtećih derviša'' i, osam vekova kasnije postao je najpopularniji pesnik u Americi…

No posts found

Write a review

Similar